Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové varují před ledovkou, pozor by si měli dávat řidiči i chodci

Meteorologové varují před náledím na celém území České republiky. Výstraha platí od dnešního večera do sobotního dopoledne. Lidé by při pohybu venku měli být opatrní, stejně tak řidiči. Už dnes se i vlivem namrzlé vozovky srazila dvě osobní auta v Nýrsku.

Ledovka potrápila řidiče už dnes. Například v Nýrsku se srazila dvě osobní auta, nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zraněné. Podle meteorologů se podobné problémy na silnicích mohou vyskytovat častěji, zejména na neošetřených komunikacích. Řidičům doporučují sledovat dopravní zpravodajství a jezdit opatrně.

Nebezpečí úrazu hrozí také chodcům, a to v důsledku uklouznutí a pádu. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven.

A jaké nás čeká počasí o víkendu? Sobota by měla být oblačná s ojedinělými sněhovými přeháňkami. Večer by se měla oblačnost protrhat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od 0 do 3 °C. Neděle bude od rána jasná až polojasná. Během dne se od západu začne postupně zatahovat. V nižších polohách nás čeká déšť, v těch vyšších sněžení. Teploty v noci místy klesnou až na -12 °C. Přes den naměříme od 2 do 6 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky počasí, mrazy, ČHMÚ, výstraha, předpověď, Plzeňský kraj, Nýrsko, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před ledovkou, pozor by si měli dávat řidiči i chodci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.