Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na zledovatělé silnici havaroval kamion se dřevem, sypač i osobák

Kamion převážející náklad dřeva dostal na namrzlé vozovce smyk a návěsem zcela zablokoval silnici. V příkopu skončil také řidič osobního auta i sypač, který přijel vozovku uklidit. Silnice mezi Strašicemi a Olešnou na Rokycansku je zatím uzavřena, dokud se náklad dřeva nepřeloží.

Zasněžená a kluzká vozovka způsobila ve velmi krátké době hned tři nehody. Jako první dostal na namrzlé vozovce smyk řidič kamionu se dřevem. Tahačem sjel do příkopu, zatímco návěs zablokoval celou komunikaci.

„Následně přijel řidič osobního auta Škoda Octavia, který spadl do příkopu. Poté přijel sypač uklidit vozovku, ten sklouzl na namrzlé vozovce a zadní částí vozu narazil z boku do osobního vozu v příkopu. Silnice je v obou směrech uzavřena, čeká se na překládku dřeva,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Eva Červenková.

Mluvčí krajských hasičů Petr Poncar dodal, že na místo zamířil i speciální vyprošťovací vůz ze stanice na Košutce. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Událostí se zabývají rokycanští dopravní policisté.

Nenadálé zimní počasí překvapilo řidiče napříč kraje. Jen během dnešního rána vyjížděli policisté k 16 dopravním nehodám. Nejvíce se řidiči trápili na Rokycansku, severním Plzeňsku a na Tachovsku.

 „Se sjízdností vozovky měli potíže řidiči nákladních automobilů, kteří uvízli v kopcích, ale problémy měli i řidič osobních vozidel, kteří často končili v příkopech," dodala Červenková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, doprava, Rokycansko, sypač, kamion, osobní vůz, policie, námraza, ledovka, dřevo, okres Rokycany, Strašice, Olešná, silnice, Škoda Octavia, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zledovatělé silnici havaroval kamion se dřevem, sypač i osobák  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.