Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kus ledu proletěl čelním sklem policejního vozu, jen těsně minul řidičku

O velkém štěstí může mluvit policistka a její kolega, které jen těsně minul kus ledu. Ten se uvolnil ze střechy projíždějícího kamionu a prolétl čelním sklem služebního auta. Jednadvacetiletý řidič náklaďáku si ničeho nevšiml a pokračoval v jízdě dál. Policisté ho zastavili až při jeho zpáteční cestě z Nýrska na Klatovy.

Na plachtách na návěsech kamionů se často drží množství vody, které se pak při chladných dnech promění ve velké kusy ledu. Každý řidič má před cestou dle zákona povinnost zkontrolovat své auto a takový led, ale i sníh nebo jiné nečistoty uklidit. To však neudělal jednadvacetiletý řidič z Klatovska.

„Za obcí Starý Láz projížděl pravotočivou zatáčku, kdy se ze střechy uvolnil led, jenž dopadl na čelní sklo protijedoucího služebního vozidla značky Škoda Octavia v barevném provedení Policie ČR. Kus ledu proletěl do vnitřních prostor vozidla a roztříštil se na malé kousky až na zadním sedadle. Ve služebním vozidle se nacházela policistka, která řídila a spolujezdec,“ tak popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Hlídka měla velké štěstí a nikdo si z nehody neodnesl zranění. Škoda na vozidle je 20 tisíc korun. Řidič náklaďáku si nejspíš ničeho nevšiml a pokračoval v jízdě směrem do Nýrska. Za nějaký čas se ale vracel zpět, to už jej zastavili policisté.

Letos se nejedná o první obdobný případ. V péči lékařů skončil například padesátiletý řidič z Tachovska, jehož dodávku zasáhl velký kus ledu z projíždějícího kamionu. Stejně tak havarovala na Klatovsku i třiačtyřicetiletá žena, ta si z nehody odnesla jen šok. Ani v jednom z těchto případů řidiči kamionů nezastavili.

Pokud policisté potkají řidiče s neočištěným vozem, mohou mu uložit pokutu až do výše 2000 korun. To se týká nejen řidičů kamionů, ale i osobních aut.

„Řidičům vozidel doporučujeme mít za jízdy v činnosti kameru a použít záznam při řešení, jak dopravní nehody s policií i pojišťovnou, v případě hmotné škody,“ dodává mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, nehoda, led, kamion, prevence, policie, Nýrsko, Klatovy, havárie, okres Klatovy, Policie České republiky, Starý Láz, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kus ledu proletěl čelním sklem policejního vozu, jen těsně minul řidičku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.