Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Největší mráz byl na šumavském Březníku, tento týden se ještě dočkáme sněžení

Do Česka dorazila od severu studená fronta, která přináší i slabé sněžení. Už třetí den po sobě také klesly teploty na Šumavě k minus 20 stupňů Celsia. Přesně tolik ukazovaly teploměry na Březníku. Na Jezerní slati u Kvildy naměřili meteorologové minus 18 stupňů. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás ranní mrazy ani v následujících dnech jen tak neopustí.

„Během noci začala přes naše území od severu přecházet studená fronta, která s sebou přináší zvětšenou oblačnost a místy i občasné sněžení. Za celý den by dle výstupů regionálního modelu ALADIN mělo napadnout do tří centimetrů nového sněhu, na horách na severu výjimečně až pět centimetrů,“ uvedli meteorologovéz ČHMÚ.

Velmi mrazivé probuzení zažila o víkendu i v pondělí Šumava, kde teploty tři dny po sobě atakovaly hranici minus 20 stupňů Celsia.

V Plzeňském kraji nás dnes po celý den čeká oblačná až zatažená obloha místy se slabým sněžením, které by mělo k večeru ustávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 1 do 4 °C. Noc na úterý přinese ochlazení až na -6 °C, přes den můžeme opět očekávat zataženou oblohu se slabým sněžením. Teploty zůstanou stále na hranici od 2 do 5 °C, na horách naměříme maximálně 1°C.

Od středy se začne pomalu oteplovat a rtuť vystoupá až k 8 °C, sněžení by mělo být už jen ojedinělé. Teploty nad deset stupňů přinese až čtvrtek, kdy naměříme 12 °C, sněhové přeháňky nahradí déšť.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, Šumava, Březník, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Kvilda, Jezerní slať, ALADIN, mráz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší mráz byl na šumavském Březníku, tento týden se ještě dočkáme sněžení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.