Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Během hodiny hned tři výjezdy k opilcům, jeden se bez respirátoru projížděl v tramvaji

Pořádně rušno měli na plzeňské záchytce. Během chvilky jim tam městští strážníci přivezli hned tři silně opilé hosty. Prvním byl cizinec, který bez respirátoru obtěžoval na Americké třídě kolemjdoucí, další zase nebyl schopný se ani zvednou z lavičky v parku. Posledního výtečníka, opět bez nařízené ochrany dýchacích cest, nachytal v tramvaji revizor.

Už kolem poledne si pořádně přihnuli hned tři muži. Na neurvalé chování jednoho z nich upozornili lidé, kteří procházeli po Americké třídě. Silně opilý cizinec tu na lidi pokřikoval a máchal kolem sebe rukama. Kromě toho neměl na obličeji ani roušku či respirátor.

„Povinnou ochrannou pomůcku si muž nenasadil ani po opakované výzvě strážníků. Naopak začal se potácet po parkovišti a lehal si na zem. Dechovou zkoušku razantně odmítal podstoupit. Po opakovaném příkazu k jejímu provedení se pokusil zachytit zasahujícího strážníka za oděv, čemuž se stačil strážník vyhnout. Jelikož se muž uvedl do stavu, kdy nebyl schopen kontrolovat své chování, rozhodla hlídka o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice,“ popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Po vystřízlivění hned putoval na policejní oddělení, kde měl hodně co vysvětlovat. Během půl hodiny už opět musela policie řešit dalšího opilce, které posedával na lavičce v sadovém okruhu v centru města.

„Už na první pohled bylo jasné, že je výrazně opilý. Pokoušel se marně zvednout z lavičky, na kterou opakovaně padal zpátky. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu u něj při dechové zkoušce ukázal hodnotu 2,56 promile. V jeho stavu hrozilo, že by si mohl případným pádem způsobit nějaké poranění. Převezen byl proto k vystřízlivění na záchytku,“ doplňuje mluvčí.

Jako poslední putoval do stejného zařízení pětačtyřicetiletý muž. Strážníky na něj zavolal revizor, který muže potkal při kontrole v tramvaji.

„Muž si odmítal nasadit vhodnou ochranu dýchacích cest, a proto s ním vystoupil na zastávce, kde ho posadil na lavičku a vyčkal s ním do příjezdu borských strážníků. Dechovou zkoušku se u dotyčného nepodařilo tentokrát vzhledem k jeho silné opilosti úspěšně provést. Stejně nezvládal samostatnou chůzi. Za přestupek nedodržení restriktivního opatření byl muž dořešen po vystřízlivění na záchytce a jeho případem se bude zabývat správní orgán,“ dodává Pužmanová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, alkohol, opatření, rouška, respirátor, mhd, revizor, Plzeň, policie, městská policie, záchytka, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během hodiny hned tři výjezdy k opilcům, jeden se bez respirátoru projížděl v tramvaji  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.