Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Covidový pacient zemřel v nemocnici po odpojení od ventilátoru, případ vyšetřuje policie

Pacienta s koronavirem, který ležel na jednotce intenzivní péče v sušické nemocnici, měli lékaři odpojit od plicního ventilátoru. Dvaaosmdesátiletý muž den poté zemřel. Na případ upozornil server Novinky, podle něj lékaři seniora označili jako neperspektivního. Případem se už zabývá policie. Ředitel nemocnice pochybení odmítá.

Lékaři mi řekli, že se řídili přesně podle stanovených postupů pro covidové pacienty na JIP.  Samozřejmě nastávají situace, a to nejen u nás, kdy pacienta z ventilátoru odpojíme. Ale určitě to není proto, že ventilátor potřebuje někdo jiný ale proto, protože s ohledem na zdravotní stav pacienta a jeho prognózu nemá další setrvání na přístroji už žádný efekt,“ vysvětlil Novinkám ředitel nemocnice Jiří Vlček.

Také připomněl, že s odpojením od přístroje musí souhlasit rodina. Nezbytná je také lékařská dokumentace, že napojení na ventilátor jen oddaluje nevyhnutelné. Za minulý měsíc zemřelo v nemocnici v Sušici osm pacientů s koronavirem, kteří také byli odpojeni od ventilátoru. Ve všech případech se podle slov ředitele jednalo o starší ročníky, kteří kromě covidu-19 bojovali i s dalšími onemocněními.

Případem se již zabývá policie. Podle Vlčka poslala podnět na policii bývalá zaměstnankyně, která byla ze zařízení propuštěna.

„Aby nebyly narušeny skutečnosti mající vliv na probíhající přípravné trestní řízení, které je neveřejné, v současnosti nebudeme sdělovat bližší informace," uvedla stručně policejní mluvčí Dana Ladmanová.

„Jsem si jistý, že je to ještě dohra nedávné rošády ve vedení nemocnice, které jsem byl součástí,“ dodal Vlček.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Sušice | Zdroj Novinky.cz

Štítky nemocnice, Sušice, koronavirus, covid-19, pacient, policie, krimi, ventilátor, Jiří Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covidový pacient zemřel v nemocnici po odpojení od ventilátoru, případ vyšetřuje policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.