Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další papalášské gesto Romana Prymuly. Po návštěvě fotbalového zápasu s ním premiér ukončil spolupráci

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek večer sdělil portálu Novinky.cz, že ukončil spolupráci s poradcem Romanem Prymulou. Důvodem je jeho návštěva fotbalového zápasu mezi Slavií a Leicester City, který se hrál v Praze. Právě Roman Prymula jen pár hodin před tím sdělil do médií, že by se měl zavést tvrdý lockdown, včetně omezení pohybu lidí.

Babiš portálu Novinky.cz sdělil, že chování Prymuly opět může působit papalášsky. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma,” řekl Novinkám premiér Andrej Babiš.

K samotné účastni za zápase se Prymula vyjádřil ještě během čtvrtečního večera. „Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ sdělil Prymula ČTK. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ doplnil. 

S ohledem na horšící se epidemickou situaci v Česku právě Roman Prymula odpoledne navrhoval, aby se v zemi zavedla na dva až tři týdny striktní opatření a teprve poté se začala uvolňovat.

„Dostáváme se na nějaké rozcestí, kde si opravdu musíme říct, a ono těch řešení už není opravdu moc, buď tady bude krátkodobá tvrdá restrikce, dva až tři týdny, a pak uvolnění, nebo budeme v režimu, v jakém jsme,“ prohlásil odpoledne Prymula. Vývoj epidemie koronaviru v Česku není podle něj v setrvalém stavu, naopak se zhoršuje a během jednoho až dvou týdnů se zdravotnická zařízení dostanou za svou kapacitu.

Účast bývalého ministra zdravotnictví na fotbale není jeho prvním přešlapem. Prymulu už v říjnu zachytil na fotografiích deník Blesk, jak v noci vychází bez roušky z uzavřené restaurace. Ty musely být kvůli šíření koronaviru pro hosty mimo provoz, mohly mít do 20:00 otevřené jen výdejové okénko.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vlada.cz

Štítky fotbal, Slavia, Roman Prymula, koronavirus, Andrej Babiš, návštěva, fotbalový zápas, SK Slavia Praha, Leicester City FC, ANO 2011, Česko, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další papalášské gesto Romana Prymuly. Po návštěvě fotbalového zápasu s ním premiér ukončil spolupráci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.