Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ani tři miliony hlasů na vítězství nestačily, plzeňská tramvaj bere v anketě stříbro

Druhou nejkrásnější tramvaj mezi 24 světovými městy má Plzeň. Rozhodlo o tom hlasování čtenářů magazínu mhd86.cz, které běželo až do dnešních 18 hodin. Prvenství obhájil maďarský Miškovec, třetí příčka patří tramvaji z Curychu.

Už potřetí v řadě získala plzeňská tramvaj 2. místo. Letos to však vypadalo velmi napínavě a v posledních dnech před ukončení hlasování byla i na prvním místě. V minulém ročníku lidé naklikali tramvaji 16 640 hlasů, letos to bylo neuvěřitelných 3 389 676! Ani to však nestačilo a prvenství opět bral maďarský Miškovec, který tu naši krásku přeběhl o 67 tisíc hlasů.

Do již čtvrtého ročníku ankety se nominovalo 24 měst z celého světa. V některých mají dokonce takto nazdobené vozy vůbec poprvé. Jinde to pojali ve velkém, třeba Praha měla rovnou tři vánoční vozy, Budapešť o jeden víc.

Hlasování se letos účastnil rekordní počet lidí. V předchozím ročníků nasbírala anketa celkem 73 tisíc hlasů, letos to bylo přes 7 miliónů. Někteří uživatelé sociálních sítí se netajili tím, že své favoritce dávali hlas každý den od spuštění hlasování. Chvíli šlo dokonce hlasovat každou hodinu. Otázkou tedy je, zda se systém hlasování v příštím ročníku nezmění, kupříkladu, že půjde hlasovat jen jednou.

Nazdobit tramvaj trvalo zhruba týden, foto: PMDP

Plzeňská vánoční tramvaj vyjela do ulic už potřetí. Na výzdobě se intenzivně pracovalo skoro celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém objevují i dominanty plzeňského náměstí, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek a také vánočními dekory v interiéru. Od 4. do 6. ledna ji můžete ještě chytit na lince číslo 2. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PMDP | Zdroj mhd86.cz

Štítky vánoční tramvaj, anketa, Plzeň, Miskolc, Curych, Praha, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani tři miliony hlasů na vítězství nestačily, plzeňská tramvaj bere v anketě stříbro  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.