Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bezpečnější jízda vlakem čeká už za rok cestující v regionu. Obnovy se dočká několik stanic

První etapa kompletní obnovy železniční trati mezi Horažďovicemi a Žichovicemi na Klatovsku v Plzeňském kraji skončila podle plánů. Další práce na sebe nenechají dlouho čekat a příští rok tak můžeme počítat s pohodlnější jízdou.

Během šesti týdnů se opravily propustky a vyměnilo přibližně 2,5 kilometru pražců a kolejnic. Stavební práce na zbývajícím, zhruba 3,5kilometrovém úseku budou pokračovat příští rok a přijdou přibližně na 131 milionů korun. Zásadním bodem druhé etapy prací bude zejména oprava ocelového mostu přes Otavu u Horažďovic.

„Oprava části trati Horažďovice předměstí – Klatovy, kde mezi stanicemi Horažďovice a Žichovice dojde v mezistaničních úsecích ke kompletní obnově železničního svršku, opravě mostních objektů a úpravě přejezdů, patří v současné době mezi naše stěžejní opravné akce. Začali jsme letos a budeme pokračovat ještě v příštím roce,“ informoval ředitel Oblastního ředitelství Plzeň Správy železnic Radek Makovec.

Oprava se dotkne i dvou železničních přejezdů. Zvýší se tak bezpečnost a spolehlivost provozu na obou přejezdech. Na tuto stavbu bude navazovat celková revitalizace trati Horažďovice-Sušice. Rekonstrukce se tak dočkají stanice Horažďovice, Velké Hydčice, Žichovice a Sušice, které budou nově bezbariérové.

Stavební práce si vyžádají omezení provozu vlaků, hlavní výluka je naplánovaná na období od 13. srpna do 7. října 2021.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, železnice, Horžďovice, Klatovsko, opravy, rekonstrukce, Horažďovice, Plzeňský kraj, okres Klatovy, Žichovice, Správa železniční dopravní cesty, Otava, Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnější jízda vlakem čeká už za rok cestující v regionu. Obnovy se dočká několik stanic  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.