Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Drogy i množírny zvířat. Investigativní reportéři Klesnil a Fiala spouští internetovou televizi

Vize. S tímto názvem rozjíždějí crowfundigovou kampaň na Hithitu tvůrci investigativního pořadu Černota či podcastu U Kulatého stolu Martin Klesnil a Patrik Fiala. Jen během několika desítek hodin se jim podařilo vybrat skoro 400 tisíc korun pro podporu nového investigativního projektu.

„Přicházíme na neprobádaný trh s mladistvým elánem i lety zkušeností díky předchozí tvorbě. Věříme, že i přes současnou všeobecně složitou situaci bude spuštění takto ambiciózního projektu diváky kladně přijato. Poptávka po audiovizuálním obsahu totiž roste a diváky nebaví sledovat pouze rozhovory, ale chtějí vidět i záběry z akce, být součástí tématu a měnit věci k lepšímu. My jim to nyní prostřednictvím našich reportáží můžeme nabídnout. Investigativní reportáže patří mezi časově i finančně nejnáročnější typy tvorby, proto teď spouštíme kampaň a věříme, že nás diváci podpoří,“ říká k plánovanému založení nové internetové televize Martin Klesnil.

Témata nové televize víceméně navážou na obsah divácky oblíbené Černoty. Drogy v Praze, romské osady na Slovensku, domobrana či nelegální množírny. Oba tvůrci se shodují na tom, že po těchto tématech je u diváků vysoká a velká komerční média ji do teď nedokázala uspokojit.

Ještě nedávno dvojice Martin Klesnil a Patrik Fiala prezentovali svou tvorbu na Stream.cz a Televizi Seznam, kde nasbírali více než 50 milionů zhlédnutí. Nyní si tvůrci dali za cíl posunout hranice investigativních tvorby u nás. Poté, co jejich pořady napomohly k prosazení novely na ochranu zvířat proti týrání, nebo vytvoření policejního týmu Krystal, který za svoji činnost zadržel více než 100 drogových dealerů, mají nyní políčeno na další společensky důležitá témata.

„Bohužel jsme kvůli určitým skutečnostem nemohli ve spolupráci se Seznamem nadále pokračovat. Věřím ale, že dokážeme oslovit jak naše stálé diváky, tak i novou cílovou skupinu a zformovat z ní diváckou základnu, která netoleruje porušování zákona a záleží jí na společnosti, ve které žije,” dodává Martin Klesnil.

Crowdfundingová kampaň probíhá od 20. října celý měsíc na platformě Hithit.com, kde si podporovatelé mohou vybrat z několika zajímavých odměn, jejichž zakoupením autorům přispějí na cestu za dosažením cílové částky pro úspěšnou realizaci projektu.

Ohodnoť článek

Foto vize

Štítky vize, drogy, množírny, HitHit, projekt, Slovensko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogy i množírny zvířat. Investigativní reportéři Klesnil a Fiala spouští internetovou televizi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.