Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MEA staví v Plzni novou výrobní halu spojenou s borskou věznicí, práci v ní najde až 300 odsouzených

PR článek

Rozšířit své výrobní kapacity o novou výrobní halu v Plzni se rozhodla společnost MEA Metal Applications s.r.o. spadající pod křídla mezinárodního průmyslového holdingu MEA AG. Stalo se tak na základě dlouholetého úspěšného působení v České republice. Nová výrobní hala společnosti MEA Applications se aktuálně buduje přímo v sousedství plzeňské věznice na Borech.

Výstavba nové haly se realizuje v rámci společného projektu společnosti MEA a státu. Jedná se o vůbec první případ spolupráce soukromého subjektu a státu v České republice, kdy na stáním pozemku staví soukromý investor. Halu zde postaví společnost MEA Metal Applications na své náklady za přibližně 150 miliónů korun. Státu bude platit po dobu 30 let platbu za právo využívání stavby, poté hala přejde na stát.

První jednání o možnosti postavit halu započala už v roce 2012, s borskou věznicí spolupracuje MEA Metal Applications už od roku 2000. Po dokončení najde možnost zaměstnání během výkonu trestu kolem 300 odsouzených. Pracovat budou především ve výrobě ocelových mřížových roštů. Hala bude propojena s věznicí koridorem, který splňuje ty nejpřísnější parametry pro ostrahu nápravných zařízení včetně kontrolních vstupů a rentgenů.

Projekt zvýší zaměstnanost vězňů, ale také bezpečnost. V současné době totiž do dílen v borském areálu vozí nákladní auta materiál pro výrobu přes hlavní bránu věznice, stejně tak se odváží hotové výrobky. S dokončením nové haly se tento proces změní, objekt získá vlastní vjezd.

Poklepání na základní kámen stavby se uskutečnilo ve čtvrtek 3. září, za město Plzeň se jej zúčastnili primátor Martin Baxa a jeho technický náměstek Pavel Šindelář, za společnost MEA Metal Applications jednatel firmy Torsten Wende.

„Tento projekt má pro Plzeň tři pozitiva. Zaprvé v našem městě i nadále zůstává společnost MEA, tedy významný investor, zadruhé odsouzení dostanou novou příležitost napravit své hříchy a být užiteční. Třetí pozitivum se týká role města Plzně, které poskytuje jednu ze svých služeb. Zdroj tepla pro tuto továrnu bude dodávat právě naše společnost Plzeňská teplárenská,“ zmínil ve svém proslovu primátor Martin Baxa.

Společnost MEA Metal Applications je v Plzni významným investorem a zaměstnavatelem již od poloviny 90. let. I díky plzeňskému závodu a jeho pracovníkům působí úspěšně na mnoha náročných trzích západní i východní Evropy. Aktuální investice do rozšíření výroby a provozů žárové zinkovny v plzeňském závodě je toho důkazem.

„Naším firemním motem je Building Success. Stavíme na úspěchu našich zákazníků, neboť oni jsou motorem našeho růstu. Vnímáme se jakou součást jejich úspěšného příběhu a naším cílem je tedy neustálé zlepšování našich procesů k zajištění kvality produktů, spolehlivosti a rychlosti našich dodávek. Nová výrobní hala a nové výrobní technologie tak významně přispějí k dosažení cílů firmy i našich zákazníků,“ podtrhuje obchodní ředitel Stanislav Vričan.

Výroba roštů bude v nové hale probíhat pod jednou střechou, tedy od výroby komponentů až po finální povrchovou úpravu žárovým zinkem. Technologie žárového zinkování byla vybrána ve všech ohledech s důrazem na bezpečnost a ochranu životního prostředí. Jedná se o moderní technologii, kterou bude dodávat jeden z nejvýznamnějších dodavatelů technologie žárového zinkováni v Evropě.

„Díky oddělení výroby zinkování vlastní produkce, která bude probíhat výhradně v nové hale a služby zinkování, bude kapacita stávající žárové zinkovny MEA Metal Applications v Plzni na Nové Hospodě plně vyhrazena našim stávajícím i novým zákazníkům. Otevře se tak prostor k dosažení dalšího navýšení úrovně našich služeb, jako je například expresního zinkování nebo zavádění nových trendů v oblasti digitalizace. Máme v tomto směru pro naše zákazníky připravenu celou řadu novinek,“ doplňuje dále Stanislav Vričan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky MEA, stavba nové haly, zaměstnání pro odsouzené, zinkování, zaměstnanost, Plzeň, Česko, projekt, Martin Baxa, výroba, Pavel Šindelář, Plzeňská teplárenská, Evropa, Východní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MEA staví v Plzni novou výrobní halu spojenou s borskou věznicí, práci v ní najde až 300 odsouzených  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.