Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městem pro byznys se v Plzeňském kraji stala Plzeň, následují Rokycany a Přeštice

Vítězem letošního srovnávacího výzkumu Město pro byznys se v Plzeňském kraji stala Plzeň. Potvrdila tak své loňské krajské vítězství. Za Plzní skončily Rokycany a Přeštice. Plzeň bodovala v obou hlavních kategoriích, tedy v podnikatelském prostředí i v přístupu veřejné správy.

Plzeň v regionu dominuje v podnikatelském prostředí. Má nejvyšší podíl firem, a to i malých a středních, a velmi vysoký podíl podnikatelů. Metropole má také nejvyšší podíl studentů a učňů v odborném vzdělávání, výrazně přibývá obyvatel i dokončených bytů a rodinných domů. Město těží rovněž z dobré dopravní dostupnosti. Radnice věnuje při srovnání s ostatními městy v regionu vysoce nadprůměrný podíl výdajů na sociální péči, kulturu a nejvyšší podíl na veřejnou dopravu.

Město pro byznys v Plzeňském kraji – pořadí: Plzeň, Rokycany, Přeštice, Blovice, Horažďovice, Stříbro, Klatovy, Nýřany, Tachov, Domažlice, Horšovský Týn, Nepomuk, Stod, Kralovice, Sušice.

Ve stříbrných Rokycanech lidé mají nadprůměrné platy, konkurenceschopnost města z hlediska podnikatelského prostředí zvyšuje přímé napojení na dálniční síť. Město na sebe ve výzkumu ale upozornilo zejména v přístupu veřejné správy. Rokycanská radnice se může pochlubit v kraji nejlepšími výsledky v kritériích likvidita a podíl výdajů na dluhovou službu. Nejlepšího výsledku dosáhly Rokycany i v podpoře webových stránek z pohledu podnikatele.

Třetí Přeštice zaznamenávají vysoký nárůst počtu ekonomických subjektů, které lákají nejnižší ceny stavebních pozemků. V kraji mají Přeštice jednu z nejnižších nezaměstnaností. Pokud jde o přístup radnice, věnuje vysoce nadprůměrný podíl výdajů na rozvoj bydlení, aktivně se podílí na podpoře začínajících a drobných podnikatelů, má v regionu také stanovenou nejnižší daň z nemovitosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Plzen.eu

Štítky město pro byznys, srovnávací výzkum, podnikatelské prostředí, veřejná správa, Plzeň, Rokycany, Přeštice, podnikání, Plzeňský kraj, Blovice, Horažďovice, Klatovy, Tachov, Nýřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městem pro byznys se v Plzeňském kraji stala Plzeň, následují Rokycany a Přeštice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.