Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pruhovaným eldorádem plným soutěží a her zahájí děti v plzeňské zoo nový školní rok

Na zahájení školního roku zve v pátek 18. září všechny děti do plzeňské zoo Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad na akci nazvanou Pruhované eldorádo. Zúčastnit se může kdokoli, kdo do ZOO zavítá. Od 9.00 do 14.00 hodin bude připraven pestrý program.

Děti si budou moci vyrobit vlastní placku, čeká je robotická show studentů elektrotechnického učiliště a zábavné malování se studentkami střední integrované školy živnostenské. Techmania spolu s Europe Direct vsadily na vědecké poznávání světa formou praktických edukačních programů a zoologická zahrada si připravila již tradiční stezku poznávání zvířat.

Před tropickým pavilonem si děti mohou zatančit od 9.45 a následně pak o hodinu později společně s Culinkou z Kouzelné země a zábavné soutěže si pro veřejnost připravil i Radovánek – středisko volného času.  

„Letošní rok nás provází zvýšená bezpečnostní opatření v souvislosti s epidemiologickou situací, která bereme vážně, proto jsme mimo jiné uzpůsobili stanoviště tak, aby nedocházelo ke zvýšené kumulaci osob. Samozřejmostí je vybavenost ochrannými a desinfekčními prostředky,“ říká Michaela Čermáková Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

V rámci akce s názvem Pruhované eldorádo byla také vyhlášena soutěž o hodnotné ceny, spočívající ve složení krátké básničky pro unikátní zebru bezhřívou, jejíž křest se uskuteční od 10.20 hodin v prostoru afrických a asijských expozic. Zájemci tak mohou složit krátkou báseň pro zebru bezhřívou a zaslat ji ještě dnes na email matejkova@rr-jihozapad.cz. Vylosovaný výherce se může těšit na hodnotné ceny.

Den dětí v ZOO Plzeň, podpořený Plzeňským a Jihočeským krajem, se bude konat od 9.00 do 14.00 hodin. Po celý den bude pro veřejnost připraven bohatý program, který v 9.30 zahájí předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner a vylosuje výherce soutěže.

Plzeňská ZOO byla jedním z mnoha příjemců dotací z Evropské unie. V uplynulých letech byla významně zrekonstruována a rozšířena, a to právě díky podpoře z ROP Jihozápad. V roce 2010 získala více než stodvacetimilionovou dotaci na projekt Africké a asijské expozice Zoologické a botanické zahrady města Plzně. Díky němu byly vybudovány tři nové tematické okruhy pro návštěvníky ZOO Plzeň: Africká savana, Africký rovníkový prales a Asijská step.

„Každý okruh představuje návštěvníkům v rámci jednotlivých pavilonů podobu těchto oblastí, včetně typické fauny i klimatických podmínek. V prvních dvou etapách projektu bylo postaveno jedenáct nových pavilonů a ubikací, sestaveny dvě velké voliéry a menší voliéry pro drobné ptactvo. Ve třetí etapě nechala ZOO Plzeň upravit venkovní výběhy pro zvířata ustájená v nových pavilonech,“ řekl Ivo Grüner (ČSSD).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky pruhované eldorádo, ROP Jihozápad, ZOO Plzeň, akce pro děti, nový školní rok, soutěž, zoologická zahrada, pavilon, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Ivo Grüner, Evropská unie, Plzeňský kraj, ČSSD, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pruhovaným eldorádem plným soutěží a her zahájí děti v plzeňské zoo nový školní rok  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.