Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Cestovatel z Plzeňska představil své fotografie na oslavách Dne nezávislosti Indonésie

Na oslavu 75. výročí Dne nezávislosti Indonésie dostal pozvání velvyslankyně Indonésie v České republice, paní Kenssy D. Ekaningsih, společně s dalšími hosty také Tomáš Vaňourek, plzeňský nadšenec, cestující po stopách slavné dvojice Hanzelky a Zikmunda. Samotná akce nesla název Stará a nová Indonésie. Vaňourek se prezentoval promítáním sestřihu ze své cesty.

Cestovatel Tomáš Vaňourek se v roce 2018 vydal po euro-asijských stopách legendárních cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda a právě na této cestě dojel i do Indonésie, ve které spolu s kolegou Lukášem Sochou pořídil řadu fotografií ze stejných míst jako před desítkami let Hanzelka se Zikmundem. Vznikla tak unikátní srovnávací fotosérie, jejíž zlomek pořízený právě v Indonésii je až do 30.8.2020 vystaven v indonéské Restauraci Garuda v Praze.

„Není stará a nová Indonésie, je jen bohatý historický dokaz či poklad a současnost s velkými možnostmi současné Indonésie. Byl jsem tam opravdu rád. Takovou zem nejde nemilovat,“ říká o návštěvě Tomáš Vaňourek, který v těchto končinách pobýval od začátku července až do konce srpna 2018.

Součástí programu oslav byl i tradiční tanec, promítání krátkého sestřihu Vaňourkovy cesty po Indonésii i předání malé pozornosti paní velvyslankyni. Tomáš Vaňourek měl pro paní velvyslankyni připraven velkofomátový snímek dívenky z indonéského ostrova Nias.

„Jeden z kuchařů v restauraci Garuda je právě z ostrova Palau Nias a dívenku na snímku osobně zná. Udělalo mi to obrovskou radost. Ten svět vlastně není tak velký, jak si myslíme, vše je o vztazích," uvedl Vaňourek.

Na oslavě prezentovali i jeden z dílů seriálu Hledání ztracených světů herec Roman Zach s režisérem Jiřím Novákem. "Musel jsem se smát. Roman Zach je vysoký jako dva průměrně vysocí Indonésané a jedno dítě," uzavírá s úsměvem Vaňourek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Tomáše Vaňourka

Štítky Tomáš Vaňourek, cestovatel, velvyslanectví Indonesie, Indonésie, slavnost, Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka, Plzeňský kraj, závislost, Česko, Roman Zach, Jiří Novák, Praha, Palau

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestovatel z Plzeňska představil své fotografie na oslavách Dne nezávislosti Indonésie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.