Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koupaliště v Plzeňském kraji jsou i ve vlně veder stále vhodná ke koupání

Přírodní koupaliště v Plzeňském kraji mají většinou stále vodu vhodnou ke koupání nebo jen s mírně zhoršenou kvalitou. Podle odběrů krajské hygienické stanice jsou venkovní koupaliště na prvním nebo druhém stupni z pětibodové stupnice hodnocení.

Bez závad je voda v Boleveckém rybníku i Kamenném rybníku, jen mírně zhoršenou kvalitu má jezírko Košutka, Senecký nebo Šídlovský rybník. Na přehradě Hracholusky je vodu u hráze bez závad a jen mírně zhoršená u Radosti. Podobně biotop Kotynka u Dobřan má výbornou vodu, biotop Blovice jen mírně zhoršenou kvalitu vody.

Testy z minulých týdnů potvrdily stále velmi dobrou kvalitu vod na všech sledovaných koupalištích na Tachovsku, Klatovsku a Rokycansku. Na Domažlicku má jen mírně znečištěnou vodu koupaliště Babylon.

Jediné koupaliště v Plzeňském kraji, které letos podle hygieniků nemá vodu vhodnou ke koupání, je jezírko Škodaland v Českém údolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky voda, koupání, čistota vody, Plzeňský, Plzeňský kraj, koupaliště, Krajská hygienická stanice, Dobřany, Blovice, Hracholusky, Velký Bolevecký rybník, Kamenný rybník, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Plzeňském kraji jsou i ve vlně veder stále vhodná ke koupání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.