Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trosky zborceného domu odstraňuje speciální technika ze Zbirohu

Ruiny domu, který se včera zřítil v Úzké ulici na Roudné už odstraňuje speciální hasičská technika. Historický objekt 18 let nikdo nevyužíval, na jeho poškození se podepsala i velká povodeň, která v roce 2002 zasáhla právě tuto lokalitu. Včerejší déšť tak odstartoval nevyhnutelné.

Starý neobývaný dům, na kterém se zub času nemilosrdně podepsal. Velkou povodeň v roce 2002 ještě ustál, včerejší liják už ne. Celá jedna stěna dvoupodlažního objektu šla k zemi. Ke zbořeništi okamžitě přispěchali hasiči, záchranáři i kynolog s vycvičeným psem, protože hrozilo riziko, že by se v sutinách mohli nacházet lidé bez domova. Naštěstí se ukázalo, že v ruinách nikdo není. Dnes na místo najela těžká technika.

„Hasiči museli nejprve část střechy rozebrat a za pomoci motorových pil rozřezat trámy spojující dvě vedle sebe stojící budovy, aby při následné demolici nedošlo ke zřícení i druhého objektu," uvedli hasiči na svých stránkách.

Plzeňská čtvrť Roudná přišla o několik historických objektů už při zmíněné povodni. Dva domy se zřítily během prvních dnů záplav, třetí musel být stržen.

Před dvěma roky zmizel i dům na Mikulášské

Z ničeho nic spadla v září 2018 celá přední část domu na rohu ulic Mikulášská a U trati. I tady šlo o neobývaný dům. V něm se v době neštěstí nacházel jeden bezdomovec, ten vyvázl bez újmy. Z vedlejšího domu, který sloužil jako ubytovna hasiči evakuovali deset lidí. I zde statik rozhodl o demolici zbývající části objektu. Na dům měl jeho majitel vypsaný demoliční výměr už v roce 2015, náklady na demolici se pohybovy v milonových částkách.

 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK / Richard Beneš

Štítky Roudná, dům, zřícení, demolice, krimi, policie, hasiči, technika, povodeň, Zbiroh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trosky zborceného domu odstraňuje speciální technika ze Zbirohu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.