Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Máme dostatek ochranných prostředků, zní z magistrátu

Patnáct pacientů s diagnózou covid-19 zůstává na území Plzeňského kraje, z toho sedm přímo v centru západočeské metropole. Podle vedení města, které je v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí, není zatím situace natolik závažná, aby se museli opět zavírat restaurace nebo nosit povinně roušky. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) ale nevyloučil, že by Vláda zavedla preventivní celostátní opatření. O jaká by se jednalo nespecifikoval, situaci zhodnotí do pátku.

Ačkoli není povinnost nosit na veřejnosti roušku, i dnes můžete ve městě potkávat lidi, kteří ji mají. O tom, jestli jejich nošení bude opět celostátně nařízené bude jednat ministr zdravotnictví. Ten uvedl, že podle vývoje epidemiologické situace do pátku zváží zavedení preventivních celostátních opatření proti šíření nového typu koronaviru. O jaký by se jednalo, nechtěl komentovat. Podle něj by se nemělo jednat o dramatické záležitosti jako je zavíraní podniků. Nevyloučil ovšem, že mohlo jít o povinné nošení roušek ve vnitřních prostorech.

Zásob máme dostatek

V každém kraji se počty nakažených výrazně liší. Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje ke středečnímu večeru evidovala patnáct pacientů, kteří se z nemoci léčí. Sedm z nich je na území Plzeň – město.

„Není patrné, že by se nás že by se nás mohlo týkat, co se děje ve středních Čechách nebo na severní Moravě, nicméně na straně druhé je zapotřebí si zmapovat situaci. Konstatuji, že jsme připraveni, máme dostatečné zásoby ochranných prostředků, zejména pro pobytová zařízení sociálních služeb. Na zasedání rady 24. srpna přijmeme usnesení, které se týká zajištění strategických zásob, budeme se tomu tématu věnovat,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

Do dnešního dne hygienici v Plzeňském kraji otestovali 12 805 lidí, 691 z nich bylo pozitivních. V karanténě zůstává 37 lidí. 16 jich nemoci podlehlo. Povinnost nosit roušku od 4. července platí v nemocnicích a sociálních zařízeních.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky opatření, koronavirus, Plzeň, Plzeňský kraj, roušky, vláda, ČR, rouška, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, ANO 2011, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme dostatek ochranných prostředků, zní z magistrátu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.