Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Za pád z okna z pátého patra paneláku může matka desetileté dívky

Ty nejhorší předpoklady, že matka zavinila smrt své dcery se naplnily. Policie po několika měsících uzavřela případ, kdy z pátého patra panelového domu vypadla desetiletá holčička, její matka se o pár minut později vrhla za ní. Druhý den v nemocnici zemřela. Dívka utrpěla těžká zranění dolních končetin a jako zázrakem přežila.

Tragický případ, který šokolval celou Plzeň, kriminalisté nyní uzavřeli. Podle vyšetřovatelů má na svědomí pád dcery z okna panelového domu její vlastní matka. Se zjištěním přišel server novinky.cz. Tomu státní zástupce sdělil, že policisté případ odložili. Detaily o tom, co události předcházelo nechtěl komentovat.

Co se tehdy odehrálo

Byl únor letošního roku a krátce po osmé hodině ráno vidí náhodní kolemjdoucí v Těšínské ulici pod okny panelového domu tělo desetileté dívky. Několik lidí jí okamžitě poskytlo první pomoc. Podle svědků, kteří její pád viděli, visela dívka z okna, zatímco jí matka jen držela za ruce a nepokoušela se ji vtáhnout zpět dovnitř. Krátce na to si sama stoupla mezi okenní rám, záchranáři se ji chvíli pokoušeli přemluvit. Bezvýsledně.

„Stála v okně, bylo to páté nebo šesté patro, držela se okenního rámu a dívala se domů. Asi po dvou třech minutách od příjezdu hasičů, žena zakřičela a vrhla se do hloubky pod ní. Bylo vidět, jak se odrazila, že skočila schválně. Letěla obloukem, ve vzduchu se přetočila a dopadla na záda,“ uvedl tehdy jeden ze svědků. Ženu i s dítětem převezla záchranka na urgentní příjem do fakultní nemocnice, dívka jako zázrakem přežila. Matka zemřela druhého dne.

Celá událost šokovala hlavně sousedy, kteří rodinu znali a potkávali se spolu na hřišti. Podle nich se jednalo o bezproblémovou a milou rodinu. Věděli ale, že dívka trpěla poruchou příjmu potravy a měsíc strávila v nemocnici. Jestli i tohle sehrálo svou roli se můžeme jen domnívat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky pád z okna, vražda, smrt, Plzeň, Doubravka, policie, tragédie, panelový dům, okno, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pád z okna z pátého patra paneláku může matka desetileté dívky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.