Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sídliště ožije květnatou loukou, radnice doufá, že si tudy lidé už nebudou zkracovat cestu

Řada lidí asi nerada chodí po chodníku a tak si cestu zkracuje. Výsledkem je udusaná nevzhledná zem, kde nic neroste. Takové místo v Lábkově ulici v Plzni na Skvrňanech nově nahradí louka. Na první kvetení si ale musíme počkat do podzimu.

„Stávající průšlap k nově vybudované cyklostezce byl nejen nevzhledný, ale i nebezpečný. Proto jsme ve spolupráci s městem zajistili vybudování zpevněné mlatové cesty a předpokládali, že původní průšlap přirozeně zanikne. Bohužel dlouholeté návyky a možná i ušetřených pár kroků tomuto zatím zřejmě brání“, informuje David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

Nová louka má plochu 335 metrů čtverečních, první květy uvidí obyvatelé sídliště nejdřív na podzim. Na plno se ale louka rozkvete v příštím roce. Na místě také nechal obvod vybudovat novou mlatovou cestu. Ta navazuje na nedávno vybudovanou cyklostezku.

„Aktuální úpravy nejsou konečné, protože ještě řešíme doplnění stávající cyklostezky veřejným osvětlením, které dále zvýší komfort a bezpečnost celé lokality“, doplňuje místostarosta Petr Baloun (ODS).

Lidé jsou ale nepoučitelní a tak je už teď patrné, že si někteří cestu přes čerstvě upravenou plochu stejně zkracují. Radnice zatím nemá zájem louku oplotit.

„Věřím, že zlepšení životního prostředí, návrat přírody a krásné okolí místa bydliště je naším společným cílem a doufám, že občané obětují svých pár kroků a nově vytvořenou loučku nebudou poškozovat, o což je tímto žádám“, dodal starosta

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mo Plzeň 3

Štítky Skvrňany, Plzeň, zeleň, louka, chodník, cyklostezka, sídliště, ANO 2011, ODS, radnice, květnatá louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště ožije květnatou loukou, radnice doufá, že si tudy lidé už nebudou zkracovat cestu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.