Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V soutěži o stavbu roku se utká 19 staveb, hlasovat může i veřejnost

Nově zrekonstruovaný refektář jezuitské koleje v Klatovech nebo Náplavka v centru Plzně. Odborná porota z 37 přihlášených vybrala 19 finalistů, kteří se pomyslně utkají o titul stavba roku, a to celkem v sedmi kategoriích.

Ceny si rozdělí stavby v kategoriích od novostaveb, přes veřejná prostranství a hřiště až po rekonstrukce. Svého favorita mohou prostřednictvím internetového hlasování vybrat i lidé a zvolit tak vítěze, který převezme Cenu veřejnosti. Hlasovat je možné ZDE a to až do 28. srpna.

„Z nominovaných staveb mě zaujala administrativní budova firmy KONPLAN na Borských polích, která se svou unikátní a hravou fasádou perforovaných lamel jistě stane novou dominantou Borských polí a neunikne pozornosti odborné i laické veřejnosti. Zejména až pnoucí rostliny fasádu ozelení, na to se velmi těším,“ sdělila své první dojmy náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová.

„Jsem velmi rád, že i v letošním ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje má město Plzeň tolik želízek v ohni. Z projektů města a našich městských obvodů se o titul ve svých kategoriích utkají Křimická pláž, skate hřiště ve Škoda sport parku a nově vybudovaná Náplavka Radbuza na Anglickém nábřeží. Věřím, že naše stavby budou oceněny i v letošním roce,“ uvedl ke stavbám města primátor Plzně Martin Baxa.

Výsledky hlasování stejně jako všechny oceněné stavby budou vyhlášeny a ceny předány na slavnostním večeru 8. září 2020 v Měšťanské besedě v Plzni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto stavbarokupk.cz

Štítky Stavba roku, soutěž, Plzeňský kraj, architektura, Plzeň, Klatovy, Marcela Krejsová, Martin Baxa, Anglické nábřeží a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V soutěži o stavbu roku se utká 19 staveb, hlasovat může i veřejnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.