Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zavražděna komunisty, Plzeň se připojila ke kampani Dekomunizace

Na budově plzeňské radnice vlaje černý prapor a banner s portrétem Milady Horákové se slovy „Zavražděna komunisty“. Ke stejnému kroku se rozhodla i radnice na Slovanech. Město se tímto připojilo ke kampani Dekomunizace.

„Milada Horáková byla jedinou ženou, kterou komunistická justice nechala z politických důvodů popravit. Připomínáme si ji právě nejen jako oběť komunistického režimu, ale současně jako osobnost, která hájila masarykovský odkaz demokracie a svobody od svého mladého věku až do konce svého života za každých okolností,“ řekl primátor města Martin Baxa u pomníku Milady Horákové na Slovanech.

Zástupci města i kraje zde položili květiny a vzpomněli na političku a obhájkyni ženských práv. „Komunisté se za dobu svojí existence dopustili mnoha zločinů. Vražda Milady Horákové a zejména pak způsob jejího provedení patří mezi ty nejodpornější. Nesmíme dopustit, aby se na tyto jejich zločiny zapomnělo. Jsem moc rád, že památník Milady Horákové před 21. základní školou na Slovanské aleji tomu napomáhá a ještě raději, že vznikl z iniciativy školy a jejích žáků,“ řekl starosta Slovan a senátor Lumír Aschenbrenner (ODS)

Po Plzni je možné zahlédnout černé prapory i plachty s tváří Horákové. Banner vyvěsila plzeňská a slovanská radnice a připojila se tím ke kampani Dekomunizace. Podle organizátorů jde o výzvu všem občanům i institucím, kteří chtějí uctít památku Milady Horákové. Na svých stránkách dávají k dispozici plakáty nebo zvukové záznamy z procesu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky Milada Horáková, Heliodor Píka, uctění památky, pomník, pietní akt, radnice, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, Martin Baxa, Lumír Aschenbrenner, ODS, komunismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavražděna komunisty, Plzeň se připojila ke kampani Dekomunizace  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.