Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Ve sdílených kancelářích budou firmy pracovat s virtuální realitou

Plzeňská společnost BIC, česky podnikatelské inovační centrum, zahájila provoz sdílených kanceláří v centru města. Jsou určené pro mladé firmy, které podnikají v oblasti virtuální reality, umělé inteligence a přidružených oborech.

„Rozhodli jsme s renovovat prostor v této budově. Bylo otevřeno přes 200 metrů čtverečních a na konci léta bude dalších 70 metrů, kde vznikne laboratoř virtuální reality, která bude pomáhat studentům otestovat vlastní software. Chceme, aby Plzeň byla atraktivní pro startupové firmy. Zájem je velký, musíme už odříkávat," uvedl ředitel BIC Jiří Boudník.

Skoro roční přestavba vyšla na deset miliónů korun i s vybavením. Prostory jsou určené těm, kteří se rozhodli v Plzni zůstat a zároveň nabírají i studenty ze ZČU.

„Máme tu firmu CIE Consulting, která se zabývá virtuální realitou a školením, jednak pro firmy nebo pro hasiče, když mají se orientovat v budově, mají přijít k hydrantu a podobně. To cvičení v té virtuální realitě je o 30% rychlejší než když to studuje z nějakého textu. My věříme, že virtuální realita je ten směr, kterým se nejenom my ale i celý svět bude ubírat,“ popisuje Boudník.

A tím se bude ubírat i Wide Dimension, BotFactory, Flying Leaf a Amitia. Všechny budou využívat nově otevřených prostor a všechny se zabývají rozšířenou realitou.

„Vím, že se společnost bude rozvíjet v dalším projektu rozvojové agentury Plzeňského kraje, projekt samozřejmě participuje a spolupracuje s městem a primárně i se společností BIC. Hlavně bych chtěl popřát úspěch, stabilní tým a co nejvíce dobrých nápadů,“ uvedl náměstek primátora Roman Zarzycký.

Akce se zúčastnili velvyslanci USA a Izraele Stephen King a Daniel Meron. Vedení města doufá, že se podaří udržet s oběma zeměmi dobré kontatky a vznikne možnost spolupráce na některých projekech. 

„S panem velvyslancem Meronem se již domlouvala spolupráce v rámci partnerství, teď si jen domluvíme na jaké to bude úrovni, zda to bude regionální, městská, univerzitní a nebo se nabízí podnikatelské inovační centrum,“ doplnil Boudník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky BIC, technologie, virtuální realita, ZČU, podnikatelé, Plzeň, Jiří Boudník, Stephen King, Roman Zarzycký, Daniel Meron, USA, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve sdílených kancelářích budou firmy pracovat s virtuální realitou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.