Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velbloudice Sisi už prozkoumává výběh v plzeňské zoo, přicestovala sem ze Zooparku Na Hrádečku

Velbloudici dvouhrbou získala zoologická zahrada výměnou za samici Aiko, která se zde narodila v dubnu. Stádo v Plzni je tak se čtyřmi nepříbuznými členy kompletní a mohou položit základ pro budoucí generaci.

Samice Aiko odcestovala už 20. května do Zooparku Na hrádečku v Horní Pěně u Jindřichova Hradce, výměnou získala zahrada o měsíc starší samci Sisi.

,,Naložení obou zvířat i tříhodinová cesta probíhala u obou bez větších problémů. Aiko se celou cestu krmila připraveným senem a po vyložení v jejím novém domově měla největší radost z přítomnosti poníků, se kterými nějakou dobu bude ve společném výběhu,“ popsala cestu plzeňské velbloudice kurátorka kopytníků Miroslava Palacká.

To naopak Sisi se ven z boxu už moc nechtělo. Nakonec zabral osvědčený trik – žrádlo.Kdy po zachrastění kyblíkem granulí už spolupracovala bez problémů. Aby navykla novému prostředí, zůstala první noc v boxu sama.

,,Druhý den jsme ji spojili s našimi dvěma samicemi, dvouletou Terezou a šestiletou Kaylou. Naše stádo velbloudů je se čtyřmi nepříbuznými členy konečně kompletní a máme tak základ pro budoucí úspěšné odchovy mláďat,“ dodává Palacká

Velbloudy dvouhrbé chová plzeňská zahrada od srpna 1994. Za tu dobu bylo v Plzni 36 jedinců, z toho 19 jich zde přišlo na svět. Velbloudi jsou obecně velmi populární a historicky měli i řadu zajímavých patronů a kmotrů. Od hráčů fotbalové FC Viktorka Plzeň po hudební skupiny Horkýže Slíže nebo finské Nightwish.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Misíková

Štítky zoo, Plzeň, zoologická zahrada, velbloud, Sisi, Zoopark Na Hrádečku, zahrada, Jindřichův Hradec, Horní Pěna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velbloudice Sisi už prozkoumává výběh v plzeňské zoo, přicestovala sem ze Zooparku Na Hrádečku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.