Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Techmanie je opět v provozu, návštěvníky ohlídá termovize

Techmanie otevřela své dveře pro školy i veřejnost. Za dobu své existence už jejími branami prošlo přes 1,5 milionu návštěvníků. Nově příchozí bude hlídat termovize, upraven je také provoz, aby každý návštěvník měl dostatek prostoru a dodržel se tak dostatečný rozestup.

„Provoz jsme v Techmanii rozdělili na dva okruhy, které jsou přístupné vždy ve stanoveném čase. Hlavní budova je otevřená ve dvou časech a 3D Planetárium má tři časy otevření. Po skončení času pro příslušný okruh budou prostory vyklizeny a desinfikovány,“ vysvětluje ředitel Techmania Science Center Vlastimil Volák

Centrum láká návštěvníky na nový film Planeta Česko a exponát Termovize. Zároveň připomínají, že si děti mohou návštěvou centra osvěžit vědomosti, na které mohly při domácí výuce zapomenout.

„Právě teď, kdy se děti učí ve velké míře doma, je ideální příležitost doplnit výuku návštěvou Techmanie, kde se s řadou témat seznámí názornou a atraktivní formou,“ je přesvědčen Vlastmil Volák.

Techmanie  je jedno z hojně navštěvovaných míst v Plzni a má i svá nej. Otevřela například jako první science cetrum v republice a to v 4. listopadu 2008. O pět let později si mohli návštěvníci užívat prvního 3D Planetária v zemi. Právě tam mohou nyní zhlédnout nový český celovečerní film Planeta Česko. Díky nejmodernějším technologiím tak zcela zblízka poznají fascinující svět zvířat a rostlin.

Bezpečnost především

Aby se do centra nedostali lidé se zvýšenou teplotou, bude je u vstupu hlídat termokamera. Centrum ji zde nechalo naistalovat ve spolupráci s výzkumným centrem NTC Západočeské univerzity v Plzni termokameru, která je současně prvním exponátem, který hosté uvidí. Výstava nejen vysvětluje princip termovizního měření, ale zároveň identifikuje osoby se zvýšenou teplotou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky Techmanie, Plzeň, ZČU, termovize, termografie, Techmania, Česko, 3D planetárium, Západočeská univerzita v Plzni, exponát, Planeta Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Techmanie je opět v provozu, návštěvníky ohlídá termovize  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.