Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jižní část Plzeňského kraje mají dnes odpoledne a večer zasáhnout bouřky a přívalové lijáky

Část Plzeňského kraje podle předpovědi meteorologů zasáhnou dnes odpoledne a večer silné bouřky s nárazy větru až 90 kilometrů za hodinu. Výjimkou nebudou přívalové srážky, kdy může napršet až 30 milimetrů a objevit se mohou i kroupy. Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí také celý Jihočeský a Jihomoravský kraj a území Vysočiny.

„V sobotu odpoledne bude přes naše území postupovat od západu výrazná studená fronta. V jižní polovině území se mohou v sobotu odpoledne a večer v teplém labilním vzduchu před frontou i na samotné frontě vyskytnout silné bouřky provázené přechodnými nárazy větru o rychlosti 70 až 90 km/h, přívalovými dešti s krátkodobým úhrnem kolem 30 mm a kroupami,“ stojí v předpovědi meteorologů.

Vítr může v nárazech dosáhnout až rychlosti 55 až 70 kilometrů v hodině, a to i v místech, která nebudou zasažena bouřkami. Foukat by mělo nejvíce zejména v Jihočeském kraji, na Vysočině, v Jihomoravském kraji. V sobotu večer a v noci na neděli postoupí bouřky a fronta z území ČR k východu a vítr bude slábnout.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky předpověď počasí, kroupy, bouřka, Plzeňský, přívalové lijáky, srážky, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní část Plzeňského kraje mají dnes odpoledne a večer zasáhnout bouřky a přívalové lijáky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.