Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Deset nově vyléčených, dva čerstvě nakažení. To jsou středeční čísla ohledně covidu-19 v Plzeňském kraji

Z koronaviru se v Plzeňském kraji úspěšně vyléčilo už 528 lidí. Jen od úterý to je 10 nově uzdravených. Přesto přibyly dva nové případy. Nyní je číslo pozitivně testovaných 652.

Od 11. března, kdy se v kraji nákaza prvně odhalila, provedli hygienici na 11 514 testů. Do karantény putovalo 2459 lidí. Dosud v kraji nákaze podlehlo 16 pacientů.

Nejvíce zasažená zůstává Domažlicko, kde je 350 potvrzených případů. 288 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 90 potvrzených případů a 74 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 71 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 38 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 47 nakažených a 28 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 22 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů, kteří jsou již všichni vyléčeni.

V celém Česku je od počátku pandemie ke středečnímu večeru evidováno 8698 případů nákazy, z toho 581I vyléčených. V souvislosti s nemocí zemřelo dosud 304 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň, okres Tachov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset nově vyléčených, dva čerstvě nakažení. To jsou středeční čísla ohledně covidu-19 v Plzeňském kraji  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.