Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počty vyléčených z covid-19 stále roste. V Plzeňském kraji je z nákazy venku už 80 procent pacientů

Z koronaviru se v Plzeňském kraji úspěšně vyléčilo už 518 lidí. Jen od pondělí to je 14 nově uzdravených. Přesto přibyly od pondělí dva nové případy. Nyní je číslo pozitivně testovaných 650.

Od 11. března, kdy se v kraji nákaza prvně odhalila, provedli hygienici na 11 461 testů. Do karantény putovalo 2410 lidí. Dosud v kraji nákaze podlehlo 16 pacientů.

Nejvíce zasažená zůstává Domažlicko, kde je 348 potvrzených případů. 284 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 90 potvrzených případů a 74 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 69 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 36 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 47 nakažených a 27 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 22 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů, kteří jsou již všichni vyléčeni.

Ministerstvo zdravotnictví uvádí, že nákaza koronavirem byla prokázána u 655 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji, což je také čtvrtý nejvyšší přepočtený výskyt na 100 000 obyvatel v republice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň, okres Tachov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty vyléčených z covid-19 stále roste. V Plzeňském kraji je z nákazy venku už 80 procent pacientů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.