Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Za posledních 24 hodin přibyl jen jeden případ nákazy

V Plzeňském kraji přibyl od neděle jeden případ nákazy koronavirem. Od začátku pandemie evidují hygienici 648 nakažených. 16 lidí nemoci podlehlo. Naopak vyléčených už jsou více jak tři čtvrtiny lidí, tedy 504.

Od začátku pandemie bylo zjištěno v kraji celkem 648 případů, z nemoci se plně zotavilo 504 pacientů. Na koronavirus bylo dosud v kraji na základě indikace hygieniků nebo lékařů testováno 11 372 vzorků. Karanténu vystavili v 2360 případech.

Nejvíce zasažená zůstává Domažlicko, kde je 347 potvrzených případů. . Tedy víc jak polovina všech případů v kraji. 279 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 90 potvrzených případů a 70 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 68 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 33 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 46 nakažených a 27 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 21 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů, kteří jsou již všichni vyléčeni.

Ministerstvo zdravotnictví uvádí, že nákaza koronavirem byla prokázána u 653 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100.000 obyvatele připadá 112 nemocných, což je po Karlovarském kraji, Praze a Olomouckém kraji čtvrtá nejvyšší přepočtená nemocnost v ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za posledních 24 hodin přibyl jen jeden případ nákazy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.