Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vloni uzavřely jezírko ve Škodalandu sinice. To by se letos už opakovat nemělo

Jezírko v areálu Škodaland u přehrady České údolí prochází teď komplexní přípravou na letní sezonu. V té loňské totiž hygienici koupání nedoporučovali. Kvůli sinicím.

V současné době  je jezírko vypuštěné a na jeho dně pracuje technika, který vysává vrstvu takzvaného kačírku. Právě v něm se nacházela velká vrstva nečistot, které měly dopad na kvalitu vody.

„Musím říci, že možnosti dovezené technologie mne velmi překvapily. Vozidlo umí vysát i těžké a velké předměty jako je například dlažební kostka. Také je možné obrátit režim vysávání na foukání, a to až do výše několika metrů. Po odtěžení „kačírku“ nás ještě čeká úprava plážového vstupu do jezírka a kanálů, kterými odtéká voda z jezírka do filtrace,“ popisuje proces čištění místostarosta Petr Baloun.

Jezírko slouží návštěvníkům Škodalandu již 10 let a bude za nedlouho před koncem své plánované životnosti. V nejbližších letech bude muset rekonstrukcí projít minimálně filtrační technologie.

„Věřím, že všechny investice, které nyní do areálu Škodaland putují, ať se již jedná o úpravy jezírka, nové herní prvky či nový písek na beachvolejbalovém hřišti tento areál občanům ještě více zatraktivní.“, dodává starosta David Procházka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mo Plzeň 3

Štítky Škodaland, jezírko, čištění, sinice, Plzeň, České Údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloni uzavřely jezírko ve Škodalandu sinice. To by se letos už opakovat nemělo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.