Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Za posledních 24 hodin neměl Plzeňský kraj žádný nový případ nákazy COVID-19

Žádný nový případ pozitivně testovaného pacienta na COVID-19 nepřibyl od nedělního večera v Plzeňském kraji. V regionu bylo k pondělnímu večeru podle informací hygieniků od začátku pandemie 634 potvrzených nákaz.

První výskyt onemocnění covid-19, které koronavirus způsobuje, se v kraji potvrdil přesně před dvěma měsíci, 11. března. Od té doby provedli hygienici 10 929 testů. 634 z nich bylo pozitivních. Třináct pacientů koronaviru podlehlo.  Z nemoci se plně vyléčilo 393 lidí, tedy více jak polovina pacientů, u kterých byla nákaza odhalena.

Nejvíce nakažených stále zůstává na Domažlicku, kde je 336 potvrzených případů. 205 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 85 potvrzených případů a 60 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 75 případů a 60 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 49 případů nákazy a 28 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 43 nakažených, 22 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 15 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů. Tři z nich už jsou z nemoci venku.

Podle ministerstva zdravotnictví byl dosud koronavirus potvrzen u 633 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100.000 obyvatel připadá v přepočtu 109 nemocných, což je čtvrtý největší výskyt mezi kraji v ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, zdraví, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Klatovy, Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za posledních 24 hodin neměl Plzeňský kraj žádný nový případ nákazy COVID-19  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.