Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Míra nezaměstnanosti v Plzni vzrostla, práci hledalo v dubnu 4 305 lidí

V evidenci plzeňského úřadu práce bylo k poslednímu dubnu 4035 uchazečů o zaměstnání, což je o 617 více než minulý měsíc.V porovnání s dubnem míra nezaměstnanosti vzrostl o 0,5 procentního bod a činil tedy 3,2 procenta.

 Podíl nezaměstnaných se vypočítává z počtu takzvaných dosažitelných uchazečů, tedy těch, kteří mohli okamžitě nastoupit do práce. Těch bylo v dubnu 3 946. 

„Do nového zaměstnání během nastoupilo 237 osob, což je o 230 méně než v minulém měsíci. K 30. 4. 2020 bylo v evidenci kontaktního pracoviště v Plzni celkem 2 151 žen, tedy 50,0 % všech nezaměstnaných“ informoval Tomáš Moravec z plzeňského Úřadu práce.

Vyřazeno bylo z evidence 335 uchazečů, tedy o 319 méně než minulý měsíc. Bez umístění bylo vyřazeno 98 uchazečů. Ke konci dubna bylo hledalo práci v Plzni 167 absolventů a mladistvých, což je o 16 více než minulý měsíc. Podporu v nezaměstnanosti pobíralo koncem sledovaného měsíce celkem 1 953 uchazečů o zaměstnání, tedy 45,4 % všech nezaměstnaných.

Ke konci dubna bylo na kontaktním pracovišti v Plzni evidováno celkem 9 937 volných pracovních míst, což je o 517 méně než v minulém měsíci. Na jedno volné pracovní místo připadalo 0,4 uchazeče. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, úřad práce, míra nezaměstnanosti, statistika, Plzeň, povolání, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míra nezaměstnanosti v Plzni vzrostla, práci hledalo v dubnu 4 305 lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.