Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Oslavy vzniku republiky si vyžádají dopravní omezení v podobě zákazu parkování a uzavírky Klatovské

Už za pár dní vypuknou v Plzni oslavy 28. října. Západočeská metropole plánuje prohlídky jindy nepřístupných míst, komentované procházky i okružní jízdy historických vozů. Na programu je i další bohatý doprovodný program, který se ovšem neobejde bez nutných dopravních omezení. Po celý den nebude možné třeba zaparkovat na náměstí Republiky a podvečerních hodinách se obousměrně uzavře část Klatovské třídy. Nezbytná opatření se dotknou i veřejné hromadné dopravy.

Téměř celodenní zákaz parkování, konkrétně od 9 do 19 hodin, bude platit na náměstí Republiky v části ohraničené ulicemi Solní a Prešovská. „Dále pak v ulicích Smetanovy sady v úseku Jungmannova ulice a Klatovská třída, v Kopeckého sadech v úseku ohraničeném ulicemi Jungmannova a Martinská. Zákaz parkování bude v tomto čase také v Prešovské ulici mezi Sedláčkovou a náměstím Republiky,“ upozorňuje mluvčí magistrátu Hana Josefová.

Náměstí Republiky a jeho okolí se totiž stane centrem Plzeňských oslav vzniku republiky. Vévodit jim bude obří loutka lva. Chybět nebude ani gastrozónna i hudební doprovodný program. Vyvrcholením bude večerní ohňostroj. Podrobnosti o programu najdete na webových stránkách plzen28rijen.eu.

Oslavy vzniku republiky nabídnou prohlídky unikátních lokalit, koncerty i obří loutku lva

Státní svátek v pondělí 28. října oslaví západočeská metropole prohlídkami jindy nepřístupných míst, komentovanými procházkami nebo okružními jízdami historických vozů. Součástí programu budou čtyři desítky cílů, kam se lidé dostanou za zvýhodněné...

Další zákaz parkování bude taktéž platit v čase od 9 do 19 hodin také na náměstí T. G. Masaryka mezi Petákovou ulicí a Klatovskou třídou a v čase od 16:30 hodin do 18:30 bude úplná uzavírka tohoto úseku. „Od 17 hodin se zde koná slavnostní shromáždění ke 106. výročí založení republiky, na které naváže lampionový Průvod světel. Ten vyjde z náměstí v 18 hodin směrem po Klatovské třídě a bude pokračovat Smetanovými a Kopeckého sady, Františkánskou ulicí na náměstí Republiky,“ přibližuje Josefová.

Kvůli bezpečnosti se proto v čase od 17:55 do 18:30 hodin obousměrná uzavře provoz na Klatovské třídě v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati a Borská po křižovatku s ulicemi Husova a Smetanovy sady. Od 17:55 do 19 hodin pak bude rovněž uzavřena Americká ulice, konkrétně nebude možné projet úsekem mezi ulicemi Jungmannova a Klatovská, a celá Jungmannova ulice.

„Lampionový průvod úplně uzavře vjezd na náměstí Republiky od 18 do 19 hodin včetně městské hromadné dopravy a dopravní obsluhy. V souvislosti se slavnostním ohňostrojem, který ukončí celodenní Oslavy vzniku republiky ve zhruba 18:30 hodin, a jeho případným spadem a vzhledem k bezpečnosti diváků nebude možné na náměstí Republiky vstupovat ulicemi Bedřicha Smetany a Prešovská,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Magistrát města Plzně

Štítky dopravní omezení, uzavírka silnice, zákaz parkování, oslavy, 28. říjen, Plzeň, Klatovská, náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavy vzniku republiky si vyžádají dopravní omezení v podobě zákazu parkování a uzavírky Klatovské  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.