Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Město se snaží bojovat s vandalismem, vyčištění jednoho podchodu vyjde na desítky tisíc korun

Rokycany pokračují v boji s vandalismem. Radnice aktuálně nechala vyčistit oba podchody pod železniční tratí, které jsou ve správě města. Stěny tam pokrývaly nápisy a další nečistoty. Tato akce vyšla na desítky tisíc korun. Město řeší událost s pojišťovnou, která by měla pokrýt část těchto nákladů. Vandalismem se také zabývá policie.

„Tento krok je součástí dlouhodobého úsilí města o udržování veřejných prostor v čistotě a pořádku. Jedná se konkrétně o podchody nacházející se za zimním stadionem v ulici Josefa Růžičky a za sokolovnou v ulici Svazu bojovníků za svobodu,“ přiblížila mluvčí města Adriana Koláčková.

Vyčištění obou podchodů provádí pravidelně, minimálně jednou ročně, specializovaná firma. Ta k tomuto úkolu používá speciální biologicky odbouratelné přípravky, které jsou šetrné k životnímu prostředí, v kombinaci s profesionálním vysokotlakým strojem, který vodu ohřívá. Tento postup nejen účinně odstraňuje graffiti a nápisy, ale také zabraňuje poškození povrchu podchodů. Celkové náklady na jedno takové čištění činí 35 000 korun.

„Město aktuálně řeší škodní událost s pojišťovnou, která by měla pokrýt část těchto nákladů. Vandalské činy, které podchody poškodily, byly zároveň nahlášeny Policii ČR, konkrétně na Obvodní oddělení v Rokycanech,“ dodala Koláčková.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Město Rokycany

Štítky vandalismus, graffiti, boj s vandalismem, úklid podchodů, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se snaží bojovat s vandalismem, vyčištění jednoho podchodu vyjde na desítky tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.