Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Mladí pouliční tanečníci to rozbalí v rytmu hip-hopu, do Plzně míří festival Street Beattle Jam

Přehlídka talentu a energie se blíží. Taneční festival Street Battle Jam 2024 nejen pro děti a mládež vyrůstající v socioekonomicky znevýhodněných podmínkách se rozjede 31. srpna v areálu DEPO2015 v Plzni. Kromě tanečních vystoupení nabídne i pestrý doprovodný program pro všechny návštěvníky.

Street Battle Jam není jen obyčejná taneční soutěž, je to přehlídka talentu a energie, která propojuje děti a mládež z nízkoprahových center po celém Plzeňském kraji. Tato centra navštěvují především děti ohrožené sociálním vyloučením, pro které je festival skvělou příležitostí k seberealizaci. Soutěžící se utkají ve dvojicích, takzvaně 1v1, před profesionální porotou, která rozhodne o jejich postupu do dalších kol. „Letos přicházíme s pozměněným konceptem. Battle bude „allstyle“, ale DJ bude hrát jen hip hopovou hudbu. Takže tanečníci mohou tancovat jakýkoliv styl z hudby ucítí, ale také mohou tancovat celou dobu jen hip hop,“ zmiňuje Ondřej Brechličuk alias Brechli, který má na starosti programové zajištění celé akce a zároveň soutěž doprovází jako DJ.

Akce je otevřena každému, kdo se chce nechat unést pouliční kulturou. Na festivalu bude kromě samotné taneční soutěže připravený bohatý doprovodný program sestávající nejen z tanečních workshopů vedených zkušenými tanečníky, ale také z výtvarných dílniček, jejichž realizaci si letos vezme pod křídla Galerie města Plzně.

„Festival každoročně spojuje mladé lidi v jednom kreativním a komunitním celku, kde si každý najde své místo, ať už na tanečním parketu nebo jako divák,“ doplňuje Helena Schalková, projektová manažerka v Ponton, z.s. Právě tato nezisková organizace akci již tradičně organizuje s dlouhodobou podporou Města Plzeň, Plzeňského kraje a Městského obvodu Plzeň 3.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Ponton, z. s.

Štítky Plzeň, Plzeňský kraj, MO Plzeň 3, festival, tanec, nízkoprahové centrum, Ponton, Street Beattle Jam, DEPO2015, hip-hop, DJ, děti, mládež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí pouliční tanečníci to rozbalí v rytmu hip-hopu, do Plzně míří festival Street Beattle Jam  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.