Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

VIDEO: Žena s Alzheimerem zmizela v deštivé noci, úplně promoklou a bez bot ji našel policejní pes Argo

Pátrací akce po nemocné ženě se odehrála během deštivé noci na Rokycansku. Paní, která trpí Alzheimerovou chorobou a bere léky, zmizela po večeři z domu. Zprvu ji hledal sám manžel, pak se obrátil na policii. Do terénu se vydali policisté, členové speciální pořádkové jednotky a kynolog. Právě čtyřletý německý ovčák Argo promoklou ženu našel.

„Po desáté hodině večer jsme přijali oznámení od muže, který nahlásil pohřešování své manželky. Jednalo se o starší paní, která trpí Alzheimerovou chorobou, kvůli které není orientovaná v čase ani v prostoru a užívá několik léků,“ popisuje policejní mluvčí Pavla Burešová.

Muž uvedl, že v osm hodin večer dal manželce večeři a pak šla žena spát. On se ještě vrátil na chvilku do práce, ale po návratu domů už byla jeho paní pryč. Zpočátku se jí vydal hledat sám. Jelikož byl neúspěšný, obrátil se na tísňovou linku.

„Ve večerních hodinách tak začala na Rokycansku pátrací akce, do které byli zapojeni rokycanští policisté z obvodních oddělení i z dopravního inspektorátu, kolegové ze speciální pořádkové jednotky i skupiny služební kynologie a také z operačního střediska,“ vyjmenovává Burešová.

Policisté prověřovali všechna místa, kde by se žena mohla nacházet. Po druhé hodině ráno přišla dobrá zpráva. Paní našel služební pes Argo. „Jelikož ve večerních a nočních hodinách pršelo, byla žena promoklá, ale naštěstí v pořádku. Pak na místo dorazila další policejní hlídka, která starší dámu, která byla po celou dobu v nevlídném počasí v nočních hodinách bosa, převezla do jejího bydliště, zpátky k manželovi,“ dodala Pavla Burešová a připomíná, že pokud se někdo ocitne v podobné situace, měl by se co nejdřív obrátit na policii a nepátrat na vlastní pěst. V takových případech totiž hraje čas klíčovou roli.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasiči Železná Ruda

Štítky pátrací akce, pátrání po nemocné ženě, žena s Alzheimerem, náročné pátrání, policejní pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena s Alzheimerem zmizela v deštivé noci, úplně promoklou a bez bot ji našel policejní pes Argo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.