Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Romantickou Bezdružickou lokálku budou brázdit legendární historické lokomotivy i nejmodernější vlaky

Bezdružické parní léto láká už tento víkend na jízdy historickými i moderními vlaky. Milovníci železnice se mohou těšit na parní lokomotivu Kafemlejnek nebo motorák Hurvínek. S nimi se budou moci zájemci svézt mezi Bezdružicemi, Konstantinovými Lázněmi a Kokašicemi. Kromě toho se na vybraných vlacích mezi Pňovany a Bezdružicemi objeví zbrusu nová jednotka RegioFox. Připravený bude i bohatý doprovodný program.

„Bezdružické parní léto letos nabídne nevšední podívanou. Oba dva víkendové dny bude v úseku mezi Bezdružicemi, Konstantinovými Lázněmi a Kokašicemi jezdit historický vlak s parní lokomotivou Kafemlejnek, který v sobotu doplní ještě jízdy motoráčku Hurvínku. Železnice v regionu se ale mílovými kroky posouvá dál, a proto ve spolupráci s Plzeňským krajem nasadíme na vybrané pravidelné vlaky nejmodernější motorovou jednotku RegioFox. Pro cestující půjde takříkajíc o první ochutnávku moderních vlaků na této trati,“ láká na akci Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu.

Parní lokomotiva Šlechtična potřebuje nákladnou opravu, pomoci chce pivovar prodejem speciálního ležáku

Prodej pivního speciálu Šlechtična podpoří nákladnou opravu stejnojmenné parní lokomotivy. Šlechtična patří mezi jeden z nejcennějších artefaktů naší železniční historie a dělá parádu na různých akcích. Pravidelně ale potřebuje servis, přičemž...

Takzvaná Bezdružická lokálka, tedy dráha mezi Pňovany a Bezdružicemi, je dnes součástí tratě č. 177 a patří k těm nejromantičtějším u nás. Každoročně jezdí po této železnici historické vlaky v rámci akce Bezdružické parní léto. Letos se zájemci budou moci svézt mezi Bezdružicemi, Konstantinovými Lázněmi a Kokašicemi parním vlakem taženým lokomotivou Kafemlejnek v sobotu a neděli 3. a 4. srpna. V sobotu 3. srpna bude po této trati jezdit také historický motoráček Hurvínek.

Bohatý doprovodný program nabídnou i ve stanici Bezdružice. K vinění tam bude četnická pátrací stanice, výstava o historii železnice, prohlídka historické výtopny i ukázka drážní inspektorské drezíny poháněné lidskou silou.

Parní vlak bude po oba dva víkendové dny odjíždět z Bezdružic v 10:35, 12:35, 14:35 a 16:35, na zpáteční jízdu z Kokašic se vypraví v 11:05, 13:05, 15:05 a 17:05. V prodeji budou jen zpáteční jízdenky za 200 korun pro dospělého, pro děti od 6 do 15 let za polovic, děti do jednoho metru výšky cestují zdarma.

Historický motorový vůz Hurvínek uskuteční v sobotu 3. srpna dvě jízdy oběma směry v rámci večerního programu. Z Bezdružic se vydá v 18:20 a 21:30, zpět z Kokašic pojede v 18:35 a 21:45. Jednotné jednosměrné jízdné bude stát 50 korun.

Lišky vyrazily do akce. České dráhy nasadily regionální vlaky RegioFox do provozu v Plzeňském kraji

První moderní regionální vlaky RegioFox nasadily České dráhy do pravidelného provozu s cestujícími v Plzeňském kraji. Lišky, jak se dvoučlánkovým motorovým jednotkám říká, začaly jezdit na osobních vlacích na trati Plzeň – Žihle. Do začátku nového...

Zájemci o svezení nejmodernější jednotkou RegioFox budou mít během víkendu několik příležitostí. Během soboty a neděle pojede na pravidelných vlacích s odjezdy z Bezdružic v 9:56, 12:01, 14:01 a 18:01 a v opačném vlaku na spojích s příjezdy do Bezdružic v 9:52, 11:52, 13:57, 17:52 a 19:52. Na většině vlaků pojede RegioFox v trase Bezdružice – Pňovany – Plzeň – Radnice a zpět, na vlaku Os 27313 s odjezdem z Bezdružic v 18:01 bude nasazen v úseku do stanice Plzeň hl.n.

„Několik desetiletí se zvažuje prodloužení tratě. Nejčastěji se zmiňuje její napojení na železniční stanici v Teplé. O víkendu 3. a 4. srpna pojede v úseku nedostavěné tratě Bezdružice – Teplá autobusová linka 211. Jednosměrná jízdenka bude stát 60 korun,“ dodal mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením České dráhy, Bezdružická lokálka

Štítky Bezdružická lokálka, Bezdružické parní léto, historické vlaky, historické lokomotivy, historie železnice, tip na víkend, RegioFox

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romantickou Bezdružickou lokálku budou brázdit legendární historické lokomotivy i nejmodernější vlaky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.