Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Trojice mužů si udělala táborák u konečné trolejbusu, plameny byly vidět na desítky metrů daleko

Nechtělo se jim hledat veřejné ohniště a udělali si táborák přímo u konečné trolejbusu. Trojice mužů si ale nepočínala zrovna nenápadně. Jejich hlasy bylo slyšet široko daleko a také plameny šlo vidět z velké dálky. Do největšího městského parku v Plzni velmi rychle dorazili strážníci a muže přinutili vše uhasit. Vše pro ně ale bude ještě mít dohru.

Při nedovoleném rozdělání ohně v lese či v jeho blízkém okolí mohou fyzické osoby dostat pokutu až do výše 15 tisíc korun. Pokud by navíc vznikl požár, může se pokuta vyšplhat až do výše 25 tisíc korun.

Ve večerních hodinách byli strážníci vysláni do Borského parku za konečnou trolejbusové linky č. 16 k místu, kde mělo podle oznamovatele docházet k zakládání ohně. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že se zde v lesním porostu nachází tři muži ve věku 41, 65 a 44 let, sedící kolem rozdělaného ohně nemalé velikosti, kdy jeho plameny byly vidět zhruba z dálky 30 metrů,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské police Plzeň.

Nejmladší z mužů se ihned přiznal a byl velmi překvapený, že si jich někdo všiml. „Váš hlas je slyšet až k Luně, tak se nedivte,“ sdělil mu strážník. „Muž byl následně poučen o zákazu rozdělávání ohňů na místech, která k tomu nejsou určená a v lesích, nebo v jejich blízkosti. Oheň byl poté důkladně uhašen a jednání muže spočívající v přestupku dle zákona o lesích, bylo předáno správnímu orgánu k dořešení,“ dodala Schliková.

Policie rovněž připomněla, že veřejných ohnišť je v Plzni zhruba desítka. Dvě jsou například u Boleveckých rybníků, ve Špitálském lese, v parku Zemník nebo třeba na Božkovském ostrově.

Veřejných ohnišť okolo oblíbených boleveckých rybníků ubylo, hlavně kvůli neukázněným návštěvníkům

Hojně navštěvované rekreační oblasti v Plzni trápí nelegální ohniště a nepořádek, který kolem nich vzniká. Vandalové také často ničí ostatní vybavení jako jsou lavičky nebo informační tabule, přičemž každoročně způsobují statisícové škody. Správa...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky rozdělávání ohně, táborák, rozdělávání ohňů, veřejná ohniště, zákon o lesích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice mužů si udělala táborák u konečné trolejbusu, plameny byly vidět na desítky metrů daleko  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.