Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Do křimického parku přivezou divadelníci Orient expres, na návštěvu dorazí i čert

Osm cestujících, vlak uvízlý v závějích a vražda. Detektivku z pera královny napětí Agathy Christie Vražda v Orient expresu představí Divadelní spolek Jezírko v rámci 24. ročníku oblíbeného divadelního festivalu pod širým nebem Divadlo na zámku. Premiérově zde zahrají také Drdovy Hrátky s čertem.

Celkem se v romantickém prostředí parku rodiny Lobkowiczů odehraje osm představení. „Festival odstartujeme letní komedií Hrabě Monte Carlo 6. června. O den později, 7. června, je připravena premiéra detektivky z pera královny napětí Agathy Christie Vražda v Orient expresu, kterou si 8. 6. zahraje i druhé herecké obsazení,“ říká vedoucí a jednatel spolku David Adámek.

Hra pozve diváky na jízdu slavným Orient expresem za přítomnosti věhlasného Herkule Poirota. „Hru jsme nastudovali v adaptaci úspěšného dramatika Kena Ludwiga v překladu Zuzany Noskové. Atmosféru doplňuje stínohra, kouřové a světelné efekty a věřím, že si ji diváci užijí,“ představuje novinku vedoucí spolku.

Na 8. červen je od 17 hodin připravena také pohádka pro děti v podání spřáteleného Divadla Šapitó s názvem Brémští muzikanti.

Divadlo na zámku pokračuje v následujícím týdnu od 13. a 14. června reprízami komedií Ani za milión! A Hrabě Monte Carlo. 15. června čeká děti od 17.00 opět pohádka Divadla Šapitó, tentokrát se můžou těšit na Alibabu a 40 loupežníků.

Pozdní večer pak bude patřit premiéře představení Hrátky s čertem. „Ačkoliv se jedná o pohádku, snažili jsme se ji udělat tak, aby bavila i dospělé. Večerní termín nám snad zajistí i dostatek tmy, aby vynikly použité efekty,“ dodává režisérka hry Petra Berousková.

Začátky večerních představení jsou ve 20:30. Během festivalu bude na místě také oblíbený stánek s občerstvením. Vstupenky lze zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz nebo na místě nejdříve hodinu před začátky představení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DS Jezírko Plzeň

Štítky Divadlo, zámek, ochotníci, Jezírko, spolek, premiéra, Orient Expres, Agatha Christie, představení, Křimice, Plzeň, pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do křimického parku přivezou divadelníci Orient expres, na návštěvu dorazí i čert  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.