Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Starší muž se zřítil do osm metrů hluboké studny, vysvobodit ho museli hasiči

Hasiči i záchranáři vyjížděli k záchraně šestašedesátiletého muže v Přešticích na jižním Plzeňsku. Nešťastnou náhodou spadl do osm metrů hluboké studny a nemohl se dostat ven. Na místo proto vyjeli hasiči a v pohotovosti byla i lezecká skupina.

Jako první byla na místě hasičská jednotka z Přeštic. „Hasiče pán informoval, že není zraněn. Hasiči vyhodnotili situaci, že záchrana bude probíhat za pomoci nastavovacích žebříků. Pokud by tato metoda nebyla úspěšná, byla v záloze lezecká skupina, která by prováděla záchranu za pomoci lezecké techniky,“ uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček.

Muž nakonec dokázal po žebřících sám vylézt nahoru. „Muž utrpěl lehčí zranění a pohmožděniny. Záchranáři ho transportovali k dalšímu ošetření do fakultní nemocnice v Plzni na Borech,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky. Událostí se už zabývá také policie, která zjišťuje další podrobnosti a okolnosti, jak k pádu do studny došlo.

Letos se jedná o druhý případ, kdy hasiči zachraňovali nešťastníka ze studny. Na konci února uvízl po prsa v ledové vodě pětasedmdesátiletý muž z Olbramova na Tachovsku. Do svízelné situace se dostal, když chtěl opravit potrubí.

„Zřejmě vlivem zdravotní indispozice nebyl schopen se ze studny dostat vlastními silami. Byl asi po prsa ve vodě a prokřehlý zimou,“ popsal tehdy mluvčí hasičů Petr Poncar. Záchranářský vrtulník posléze muže transportoval na akutní příjem fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky pád do studny, záchrana ze studny, pád z výšky, záchrana osob, lezecká skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší muž se zřítil do osm metrů hluboké studny, vysvobodit ho museli hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.