Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ranní mráz trhal rekordy v Plzeňském kraji, u Hojsovy Stráže naměřili minus 19,8 stupně

Dnešní ráno bylo jedním z nejchladnějších dnů letošního roku, ale i celé uplynulé zimy v Plzeňském kraji. Na několika místech překonalo počasí dosavadní teplotní minima pro dnešní den. Na šumavských slatích klesla rtuť teploměru k téměř minus 20 stupňům - u Hojsovy Stráže na minus 19,8 stupně a na Březníku u Modravy minus 19,4 stupně.

"Na Březníku bylo dosavadní minimum pro dnešní den z roku 2008 minus 16,2 stupně. Dosavadní minimální teplotní rekordy dnes překonalo počasí například i na stanicích v Hojsově Stráži, kde bylo dnes minus 8,8 stupně nebo v Plzni - Mikulce. Dnes tam meteorologové naměřili minus 6,5 stupně, což je o stupeň chladněji než byl dosavadní rekord z roku 2006," řekl Martin Adamovský z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu..

Na Mikulce byl dnešek také druhý nejchladnější dnem letošního roku, 2. ledna tam bylo minus 7,2 stupně. Ve zbytku kraje se dnes teploty držely kolem minus šesti až minus devíti stupňů. V Konstantinových Lázních bylo dnes deset stupňů pod nulou.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky zima, mráz, chlad, počasí, předpověď, Hojsova Stráž, Plzeňský kraj, Březník, Modrava, Český hydrometeorologický ústav, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ranní mráz trhal rekordy v Plzeňském kraji, u Hojsovy Stráže naměřili minus 19,8 stupně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.