Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič jedoucí v protisměru na dálnici smetl vůz s ženou a dítětem, policie hledá další svědky

Hned několik oznámení o vozidle, které jede v protisměru na dálnici D5 ve směru na Prahu přijali včera před 19.hodinou policisté na lince 158. Krátce poté vůz srazil protijedoucí automobil s ženou a dítětem. Policie nyní hledá další řidiče, které pětasedmdesátiletý muž svou jízdou ohrozil.

„Oznámení o vozidle jedoucím po dálnici D5 v protisměru jsme obdrželi na lince 158 hned od několika řidičů. Během chvíle se bohužel oznámení potvrdila, ve směru na Prahu došlo na 129. kilometru k dopravní nehodě,“ popisuje událost policejní mluvčí Eva Červenková.

Pětasedmdesátiletý řidič, který jel podle zjištění policistů s vozidlem Land Cruiser, na exitu Nová Hospoda nerespektoval dopravní značení a vjel na dálnici D5 v protisměru. Řidič jel v levém jízdním pruhu a střetl se s vozidlem Land Rover, které řídila pětačtyřicetiletá řidička, se kterou ve vozidle cestovala nezletilá spolujezdkyně.

„Vlivem nárazu skončilo vozidlo Land Rover mimo dálnici v travnatém svahu. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Všichni účastníci dopravní nehody byli převezeni k lékařskému ošetření,“ informuje mluvčí. U řidiče bylo ošetřením v lékařském zařízení vyloučené požití alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

V souvislosti s touto dopravní nehodou žádá policie ostatní řidiče, které vozidlo svou jízdou v protisměru ohrozilo, aby se přihlásili na linku 158.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Nehoda, dálnice, D5, policie, ZZS, protisměr, svědci, srážka, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Budiž kvitováno s potěšením, že zde titulek korektně mluví o řidiči, který jel v protisměru, nikoli o seniorovi, který se toho přestupku dopustil, jak to signalizuje titulek např. v Deníku. V takových případech si pisatelé berou do huby, pardon do pera, rádi právě seniory, byť - jak vidíme v řadě jiných podobných případů - je pachatelem i člověk náležící k jiné věkové skupině. Ale i takový titulek by přitahoval pozornost senzacechtivých: např. "Třicetiletá nebezpečně v protisměru" nebo "Zdravý pětadvacetiletý muž jel v protisměru". A co potom ti osmnácti- až dvaadvacetiletí? Ti jezdí vždy bezpečně a na jedničku.

Neděle, 19. listopadu 2023, 09:01Odpovědět

Řidič jedoucí v protisměru na dálnici smetl vůz s ženou a dítětem, policie hledá další svědky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.