Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Žena a dítě skončily v nemocnici po čelním střetu osobního vozu s autobusem

Mokrá silnice potrápila řidičku osobního vozu, která nezvládla průjezd zatáčkou, dostala se do smyku a čelně se střetla s protijedoucím autobusem. Spolu s ní cestovala ve voze i malá holčička. Dítě převezli záchranáři do nemocnice. Ošetření potřebovala i jedna z cestujících v autobusu. K nehodě došlo v odpoledních hodinách v Zábělé.

„Řidička jela s vozidlem Škoda Octavia ve směru od Chrástu na Plzeň. V obci Zábělá při průjezdu pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. Dostala se do smyku a střetla se s protijedoucím autobusem,“ komentuje okolnosti nehody policejní mluvčí Eva Červenková.

„Záchranáři z místa transportovali dítě mladšího školního věku se středně těžkým zraněním na Emergency FN Plzeň. Ženu narozenou v roce 1964 jsme transportovali s lehkým zraněním na Urgentní příjem FN Plzeň,“ doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Policisté provedenými dechovými zkouškami vyloučili u řidičů přítomnost alkoholu. Hasiči evakuačním autobusem odvezli 30 cestujících do Plzně. Dále zajistili místo nehody a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Okolnostmi nehody se nadále zabývají dopravní policisté.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda autobusu, střet autobusu s osobním vozem, dopravní nehoda, Zábělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena a dítě skončily v nemocnici po čelním střetu osobního vozu s autobusem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.