Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Beton nahradilo multifunkční hřiště, využijí ho zejména házenkáři a florbalisté

Namísto betonové plochy s náletovou zelení vyrostlo nové multifunkční hřiště za více než pět milionů korun. Najdete ho v areálu zimního stadionu v Rokycanech a sloužit bude především házenkářům a florbalistům. Využívat ho mohou rokycanské kluby, školy i široká veřejnost.

Hřiště se nachází jihovýchodně od zimního stadionu za tělocvičnou na házenou, z jižní strany je ohraničeno železnicí. Kromě něj vybudovalo město také oplocení a nový přístupový chodník.

„V místě bývalé nafukovací haly a poté házenkářského hřiště jsme vybudovali nové hřiště. Před započetím současné investice se zde nacházela betonová plocha a náletová zeleň. Nové hřiště se nachází v areálu zimního stadionu a házenkářské haly,“ uvedl starosta města Rokycany Tomáš Rada.

Venkovní plocha pro házenou a florbalisty v Rokycanech doposud chyběla. „Hřiště má rozměry 21x41 metrů a lajnování právě pro házenou a florbal v modro-šedém provedení. Multifunkční hřiště bude využíváno různými rokycanskými kluby, školami a širokou veřejností,“ řekl místostarosta města Jiří Sýkora.

Terénní úpravy pro úpravu plochy byly minimální. Z původního hřiště se odvezlo 1150 metrů čtverečních betonové plochy. Obnova terénních úprav proběhla okolo plochy hřiště s pozvolným napojením na stávající okolní výšku terénu. Podél sportoviště byl proveden násyp v šířce 0,5 metru s plynulým napojením na stávající terén. Díky volené skladbě povrchu hřiště se srážková voda zasakuje pod hřiště. Ochranné sítě jsou umístěny na kratších stranách hřiště od země do výšky čtyř metrů. Součástí jsou také mantinely pro florbal.

„Povrch sportoviště tvoří čtvercové dlaždice 30x30 centimetrů vylisované ze speciální směsi polypropylenů. Dlaždice jsou opatřeny spojovacími zámky, které zajišťují velmi jednoduchou a rychlou montáž i demontáž. Tím je umožněna i výměna jednotlivých dlaždic uprostřed hrací plochy v případě poškození,“ vysvětlila Šárka Kozlerová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany.

Provozní doba nového hřiště je od ledna do března každý den od 8 do 17 hodin, od dubna do října pak denně od 8 do 20 hodin a od listopadu do prosince od 8 do 17 hodin. Hřiště je určeno pro házenou, florbal a malou kopanou. Sportovní kluby si u správců mohou rezervovat dobu, kdy chtějí hřiště využít, ve zbylých časech je volně dostupné veřejnosti. Rozpis tréninků klubů bude zveřejňován na: www.sport.rokycany.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Rokycany

Štítky Rokycany, hřiště, florbal, házená, kopaná, sport, areál, multifukční hřiště, investice, kluby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beton nahradilo multifunkční hřiště, využijí ho zejména házenkáři a florbalisté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.