Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pondělní teplé počasí vystřídá ochlazení a déšť, chladný a propršený víkend čeká zejména západní Čechy

Pondělní tropické teploty se silnými bouřkami vystřídá v úterý ochlazení a přeháňky. V polovině týdne bude znovu až 28 stupňů Celsia, srážky ve středu a ve čtvrtek meteorologové neočekávají. O víkendu se ale déšť vrátí a teploty klesnou pod 20 stupňů. Nejchladněji bude přitom na západě Čech, kde naměříme maximálně 18 stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Dnes večer a v noci na úterý očekáváme od západu déšť, přeháňky, nebo bouřky, které mohou být v Čechách ojediněle i silné. Hlavním rizikem budou intenzivnější přívalové srážky, zejména v případě přechodu více bouřek přes jedno místo. V kombinaci s deštěm v nich může napadnout kolem 40 milimetrů vody za krátkou dobu, doprovázet je mohou i nárazy větru a zpočátku také menší kroupy." uvedli meteorologové na svých sociálních sítích

„Dneska se také znovu dočkáme nadprůměrně vysokých teplot. Na některých místech zaznamenáme i tropický den, kdy teplota překročí 30 stupňů Celsia," informoval ČHMÚ. Upozornil zároveň na to, že průměrná maxima pro toto období jsou jen 19 stupňů. Večer a v noci se studenou frontou od západu dorazí místní přeháňky a bouřky, s nimi pak následující den ochlazení, uvedli meteorologové.

Úterní nejvyšší teploty by neměly v Plzeňském kraji přesáhnout 23 stupňů Celsia. Odborníci taktéž předpokládají slabý déšť a přeháňky. Středa bude od rána oblačná, během dne se ale postupně vyjasní. Maximální teploty nepřesáhnou 25 stupňů. O poznání tepleji ale bude ve čtvrtek, kdy nás čeká skoro jasná obloha a maximálních 28 stupňů Celsia. Toto skoro letní počasí dlouho nevydrží. Podle předpovědi se v pátek vrátí na většinu území déšť a přeháňky. Na západě Čech bude kvůli nástupu zvlněné studené fronty už jen 18 stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď počasí, ČHMÚ, západní Čechy, Plzeňský kraj, předpověď na víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělní teplé počasí vystřídá ochlazení a déšť, chladný a propršený víkend čeká zejména západní Čechy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.