Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Matka svírala v náručí bezvládné tělíčko batolete, život mu zachránili pohotoví strážníci

Dramatický boj o život batolete svedli plzeňští městští strážníci v Dominikánské ulici v Plzni. Na služebnu k nim přiběhla zoufalá matka s tím, že její dítě nedýchá. Policisté na nic nečekali a okamžitě poskytli dítěti první pomoc. Díky této pohotové reakci mu zachránili život.

„Po poledni přiběhla na služebnu v Dominikánské ulici rozrušená a uplakaná mladá žena svírající v náručí  bezvládné tělíčko dítěte s tím, že nedýchá. Strážníci se jej okamžitě ujali a začali mu poskytovat první pomoc,“ popisuje situaci mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Mezitím, co se snažil strážník uvolnit batoleti dýchací cesty, kolegyně popsala dokonale operátorce tísňové linky zdravotní stav dítěte a řídila se jejími pokyny. „Po pár prodýchnutích začalo dítě dýchat, mrkat a hýbat se. Do své péče si ženu i s batoletem posléze převzali záchranáři,“ dodala Pužmanová.

Není to poprvé, kdy strážníci zachraňovali malé dítě

Strážníci už několikrát vyjížděli k případům, kdy batole například zabouchlo své rodiče na balkoně. To se třeba stalo loni dvěma cizinkám v Komenského ulici. Ženy si sedly na balkon s cigaretou, najednou uslyšely z bytu pláč dítěte. Žena ani její kamarádka se k němu ale nemohly dostat, protože je nechtěně zamklo. Pomoc přivolal nakonec soused. 

V minulosti strážníci spolu s hasiči zachraňovali i batole zamčené v autě, zdroj: Městská policie Plzeň

„I přes jazykovou bariéru se strážníci dozvěděli, že vstupní dveře do bytu jsou zabouchnuté. Zevnitř bytu bylo slyšet hlasitý dětský pláč. Tou dobou už na místo spěchali kolegové z motorizované hlídky. Ti dveře otevřeli bez poškození pomocí speciálního náčiní, které patří k jejich výbavě. Dítě v bytě našli strážníci v pořádku a ženy z balkonu vysvobodili,“ uvedla tehdy mluvčí policie.

Dalšími případy jsou děti zamřené ve vozidle. To se například stalo jedné ženě, která zaparkovala přímo na náměstí Republiky v Plzni. Pětiměsíční dítě jí nešťastnou náhodou zůstalo samo uzamčené v autě. Stačil k tomu pouhý okamžik, kdy si položila klíče na zadní sedačku, zavřela levé zadní dveře a všechny dveře se najednou uzamkly. K zaparkovanému autu nejprve přispěchali strážníci. Ti ale nakonec museli zavolat hasiče, kterým se dítě podařilo osvobodit.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky záchrana dítěte, resuscitace, záchrana batolete, strážníci pomohli, záchrana života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka svírala v náručí bezvládné tělíčko batolete, život mu zachránili pohotoví strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.