Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hádka mezi kamarády skončila pobodáním dvou mužů, útočníka dopadla až zásahová jednotka

Obvinění z pokusu o vraždu čelí devětatřicetiletý muž, který se pohádal se svými třemi kamarády v Blovicích na jižním Plzeňsku. Slovní rozepře rychle přešla ve fyzický útok až nakonec útočník vytáhl nůž a jednoho z mužů bodl do zad, druhému zasadil ránu do hrudníku a utekl pryč. Policie okamžitě rozjela velkou pátrací akci, do které se zapojila i zásahová jednotka, která pachatele nakonec dopadla.

„Obviněný muž se ve večerních hodinách pohádal se svými třemi kamarády. Mezi muži následně došlo ke vzájemnému fyzickému napadení. Obviněný muž poté vytáhl z kapsy nůž a svého o osm let mladšího kamaráda bodl do zad. Poté přistoupil k nejstaršímu z nich a nožem ho bodl do hrudníku. Z místa následně utekl,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Mladší jednatřicetiletý muž utrpěl velmi vážná zranění a putoval do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Druhého muže ošetřili záchranáři na místě. Mezitím policisté začali prohledávat okolí.

„Do akce byla zapojena také zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, která pachatele zadržela následující den v ranních hodinách,“ doplnila mluvčí a s tím, že policejní komisařka muže obvinila ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a z trestného činu ublížení na zdraví. „Následně podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval,“ uzavřela Raidnlová.

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky napadení nožem, pokus o vraždu, pobodání, hádka, Blovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hádka mezi kamarády skončila pobodáním dvou mužů, útočníka dopadla až zásahová jednotka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.