Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rallye Plzeň se po roce vrací, organizátoři letos připravili některé změny a novinky na její trati

Milovníci motosportu se dočkají i letos Rallye Plzeň, která navázala na tradici soutěže z 80. let. Pořadatelé chystají už její sedmnáctý ročník, který se uskuteční 2. a 3. června 2023. V minulém roce se na její start postavilo celkem 105 posádek, což byl v rámci národního seriálu Autoklub Rallysprint série druhý největší počet.

„Také letos je Rallye Plzeň zařazena do šampionátu jednodenních soutěží, stejně jako loni bude její součástí také zápolení historických vozů. Zatímco v uplynulých dvou ročnících se trať soutěže měnila jen v detailech, letos se připravují novinky,“ uvedl Karel Špaček z media teamu.

V minulých letech organizátoři u posádek zaznamenali spokojenost s náročností tratě, zároveň ale kritizovali velké množství přejezdových kilometrů. „Zamysleli jsme se tedy nad podobou tratě a chystáme její částečnou změnu. Nejvzdálenější rychlostní zkoušku nahradí úplně jiný test, který je položen výrazně blíže centru soutěže. Další novinkou bude otočení směru u jiné rychlostní zkoušky. Její náročnost se tím určitě nesnížila. Jsem přesvědčen, že se závodníci opět mají nač těšit,“ řekl ředitel soutěže Jiří Hasman.

Centrum soutěže zůstává i tentokrát v oblíbených lokalitách, do kterých jezdci zavítali už loni. „Start a cíl soutěže se v první červnovou sobotu opět uskuteční na plzeňském náměstí Republiky, kde se znovu odehraje již páteční podvečerní entrée v podobě slavnostního představení vybraných posádek. Ředitelství i celé zázemí soutěže bude v Parkhotelu Plzeň. Zatím zůstává zachována i lokace servisní zóny na rozlehlém letišti v Líních. Jak ale určitě veřejnost zaregistrovala, možnosti jejího setrvání v této lokalitě jsou pro následující léta ohroženy a my možná budeme muset už za rok hledat náhradní prostory,“ doplnil ředitel Jiří Hasman.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rallyservice.cz

Štítky Rallye Plzeň, motosport, Autoklub Rallysprint, Rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Plzeň se po roce vrací, organizátoři letos připravili některé změny a novinky na její trati  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.