Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Policisté si posvítili na řidiče náklaďáků, kteří porušují zákaz vjezdu

Auta nad sedm a půl tuny mají průjezd Radobyčicemi, městskou částí třetího plzeňského obvodu, zakázaný. Dopravní značení ale řidiči často ignorují. Upozorňují na to zdejší obyvatelé. Městská policie si teď společně s policisty z Dopravního inspektorátu Plzeň na hříšníky posvítila.

„Kontrolní akce proběhla na základě podnětu místních obyvatel, kteří na průjezd těžkých aut upozorňují a padl i na zastupitelstvu městského obvodu Plzeň 3,“ vysvětluje starosta obvodu David Procházka (ANO).

Zákaz omezuje v Radobyčicích pouze nákladní auta s hmotnostní nad 7,5 tuny, která nemají vydána potřebná povolení pro vjezd od ÚMO Plzeň 3 a ÚMO Plzeň 8. „Řidiči těchto vozidel musí využít výjezdu na kruhovém objezdu směrem na Štěnovice. I tady je však tranzit omezen na hmotnost vozidel maximálně 12 tun,“ uvádí mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Kontroly se uskutečnily ve čtvrtek 19. ledna mezi devátou a jedenáctou hodinou dopoledne, v tomto čase je totiž podle obyvatel pohyb nákladních vozů v obci největší. Během těchto dvou hodin zkontrolovaly hlídky na místě 12 vozidel. Porušení zákazu vjezdu zjistily ve čtyřech případech.

„V blízké době se v Radobyčicích chystá také měření rychlosti. Právě příliš vysoká rychlost průjezdu je zde podle místních dalším a častým prohřeškem,“ dodává David Procházka.

Další kontroly hmotnosti nákladních vozidel a měření rychlosti se budou v Radobyčicích opakovat, a to v rámci běžného výkonu služby policistů.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Plzeň

Štítky Policie, doprava, kontrola, zákaz vjezdu, Radobyčice, nákladní vozy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si posvítili na řidiče náklaďáků, kteří porušují zákaz vjezdu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.