Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Klínovec chystá otevření nové sjezdovky. Bude nejdelší v Česku

PR článek

Mrazivé teploty vstoupily už i do nížin, a to je znak toho, že lyžařská sezóna je již za rohem. Přes veškeré obavy čeká milovníky lyžování ničím neomezená sezóna, navíc se brzy dočkají velké novinky. Největší české středisko na Klínovci totiž hodlá uvést do provozu zcela novou sjezdovku, která bude vůbec tou nejdelší v Česku. A to už je pořádná bomba.

Kdysi lokální krušnohorské středisko na Klínovci zažívá v posledních letech ohromný rozvoj a nárůst popularity. Není se čemu divit, za posledních 10 let zde bylo investováno už přes 1 miliardu korun, středisko jako první na české hory přineslo moderní bublinové lanovky (a dnes jich provozuje nejvíce ze všech areálů), a díky nedávnému lyžařskému sloučení s areálem na Neklidu se stalo i největším lyžařsky propojeným střediskem. A do toho se chystá další NEJ. Na Klínovci totiž finišují přípravy nové nejdelší sjezdovky v České republice. Vést by měla na katastr města Jáchymov a obsluhovat ji bude stávající moderní bublinová lanovka Prima Express.

Sjezdovka Lázeňská

Krušnohorský areál na svém Facebooku oslovil vlastní fanoušky s výběrem jména pro novou sjezdovku. Ta se nakonec bude jmenovat Lázeňská, čímž odkazuje jednak na lázeňské město Jáchymov, ale také na svůj pohodový profil. Nová 3400 m dlouhá sjezdovka má totiž modrou barvu a dle vyjádření samotného areálu bude její sjíždění velmi odpočinkové a plné krásných pohledů. Skoro jako na lázeňské kolonádě.

Spuštění areálu

Areál dlouhodobě masivně investuje do stavby retenčních nádrží, ve kterých po celý rok akumuluje vodu z dob, kdy je jí v povrchových tocích přebytek. Samozřejmostí jsou ale i nejefektivnější děla na výrobu technického sněhu nebo speciální rolby spojené se satelitním měření, díky kterým je možné ušetřit spousty sněhu na sjezdovkách. Díky tomu všemu na Klínovci spouští lanovky a vleky pravidelně jako první z areálů a zavírají jako jedni z posledních. Letošní spuštění sezóny se chystá na prodloužený víkend od 9.12 do 11.12. Od 16.12. bude areál již v denním provozu. Aktuální informace o areálu najdete vždy na webu skiareálu klinovec.cz/aktualne-z-klinovce/

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Skiareál Klínovec, otevření nové sjezdovky, nejdelší sjezdovka v Česku, lyžování, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Klínovec chystá otevření nové sjezdovky. Bude nejdelší v Česku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.