Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ekzému se nemohl zbavit, tak si vyrobil vlastní kosmetickou řadu. Tím pomohl tisícovkám dalších atopiků

PR článek

Od dětství ho trápil atopický ekzém, který pokrýval třetinu těla včetně obličeje. Zažíval opovržlivé pohledy i nepříjemná omezení. Lékaři mu předepisovali kortikoidy, které časem přestávaly účinkovat. Když se kvůli stresu jeho stav ještě zhoršil, rozhodl se najít řešení sám.

Cesta k úspěšným produktům však nebyla jednoduchá. „Roky studia a vývoje, hodiny debat s lékaři, odborníky na výživu a znalci z oblasti celostní medicíny, se opravdu vyplatily. Při zkoumání rozdílů mezi zdravou a nemocnou pokožkou jsem získal zcela nový pohled na fungování lidského těla,“ říká Martin Fuks, který stojí za úspěšnou značkou výrobků pro atopiky Protopan.

Celý příběh se začal odvíjet v roce 2009, kdy se Martinův zdravotní stav vlivem pracovního stresu rychle zhoršoval. Vedle silných projevů ekzému se přidaly i další potíže. Absolvoval spoustu vyšetření, bral plno léků, ale jeho stav se nelepšil.

„Zjistil jsem, že většinu zdravotních problémů mohu vyřešit sám, pokud změním svůj životní styl a stravovací návyky. Došlo mi, že se 30 let starám o svou kůži pouze zvenku, i když kožní buňky postupně odumírají a jsou nahrazovány novými. A že když použiji kortikoidy, vyřeším pouze akutní stav, který se brzy projeví znovu,“ vypráví Martin.

V oblasti výživy brzy pojmenoval věci, které zásadně zhoršovaly stav pokožky. Nejvíce tělu škodily cukry, potraviny s vysokým obsahem histaminu, chybějící zdroj omega mastných kyselin ve stravě, nebo např. užívání antibiotik. „V dnešní době plné chemie klesá přirozená obranyschopnost organismu především kvůli nekvalitní stravě, což má za následek zhoršení fungování střevního systému, zásadního pro zdraví pokožky i celého těla. Ve stravě také chybí dostatek omega mastných kyselin, které doporučují pro kvalitu pokožky sami dermatologové,“ vysvětluje.

Po dvou letech výzkumu a testování vznikla sada pěti přípravků, která byla revolucí v péči o atopický ekzém. „Když jsem poprvé finální řadu Protopan Complete vyzkoušel, byl jsem nadšený. Mohl jsem začít kvalitně promazávat pokožku a pomocí doplňků stravy upravit vnitřní prostředí organismu tak, aby nové kožní buňky, které se dostávají na povrch, byly v lepším stavu. V průběhu druhého měsíce jsem mohl kortikoidy výrazně omezit a další měsíc je definitivně vysadit. Dnes držím svůj ekzém pod kontrolou a nikdo z okolí nepozná, že jsem atopik,“ uzavírá Martin Fuks.

V r. 2012 se s přáteli rozhodli uvést přípravky oficiálně na trh. Od té doby pomohli tisícům atopiků a dostali spoustu nádherných reakcí. Zájem překonal všechna očekávání, vyvinuli proto další přípravky cíleně pro atopickou pokožku, např. sprchový olej Shower Oil, opalovací mléko SUN Protect nebo dezinfekční gel na ruce Safe Hand. Na začátku roku 2023 se atopici mohou těšit na speciální šampón.

Celou řadu a podrobnější informace je možné prohlédnout zde: www.protopan.cz

Ohodnoť článek

Štítky ekzém, kosmetika, atopický ekzém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ekzému se nemohl zbavit, tak si vyrobil vlastní kosmetickou řadu. Tím pomohl tisícovkám dalších atopiků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.